Fenntartható felsőoktatási rendszerre van szükség

2015. július 31. péntek, 18:29 • www.kormany.hu
A felsőoktatásért felelős államtitkár szerint fenntartható felsőoktatási rendszerre van szükség, ehhez pedig bizonyos változtatásokat meg kell tenni. Palkovics László az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában elmondta, már korábban kiderült, hogy strukturális problémák vannak, ezért kezdték el 2013-ban az átalakítást. Hozzátette: a 2014-es felsőoktatási stratégiában is szó volt arról, hogy fenntartható rendszert kell létrehozni.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára szólt arról is, hogy az egyetemekkel, főiskolákkal közös munkacsoportokat hoztak létre, amelyekben a hallgatói önkormányzatok delegáltjai is jelen vannak, feladatuk, hogy a részleteket megvizsgálják. Döntés augusztusban lesz - fűzte hozzá.

Palkovics László hangsúlyozta, hogy az oktatás színvonalát szeretnék emelni, és jelezte, ha egy egyetem létszáma drasztikusan lecsökken, akkor az olyan strukturális problémát jelent, amelyet kezelni kell.

Az államtitkár csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy jelentős átalakításokat terveznek a felsőoktatási intézmények struktúrájában, működésében. Ismét lenne például állatorvosi egyetem, önállósodna a soproni erdőmérnöki kar, a Nyugat Magyarországi Egyetem soproni részei mint erdészeteti-faipari fókuszú ágazati egyetem működne tovább, a Budapesti Corvinus Egyetem kertészeti és élelmiszeripari karai p