Feltörték az Evernote szervereit

2013. március 4. hétfő, 10:35 • Indexevernote, Hackertámadás,
Hétvégén hekkerek támadták meg az Evernote szervereit, ezért a cég arra kérte a felhasználókat, hogy újítsák meg a jelszavaikat. A kaliforniai társaság körülbelül 50 millió ügyfél személyes és üzleti feljegyzéseit tárolja. Közleményük szerint a támadók neveket, emailcímeket és titkosított jelszavakat loptak el. Ugyanakkor azt is hangoztatták, hogy a tárolt jegyzetek és bankkártyaadatok nem szivárogtak ki, változtak meg vagy tűntek el.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Az Evernote online jegyzetfüzetként működik, amelybe néhány kattintással menthetünk le weboldalakat, .pdf dokumentumokat, képeket vagy videókat. De akár a bevásárlólistánkat is kezelhetjük vele. A szolgáltatás alapfunkciói ingyen elérhetők, de van extrákat kínáló üzleti hozzáférés is.

 

A társaság azt mondja, hogy biztonságban vannak a jelszavak, mégis fontosnak tartották, hogy mindegyiket azonnal töröljék, és új jelszó megadására kérjék az ügyfeleiket. Az Evernote csapata elnézést kért a felhasználóktól a kellemetlenség miatt.

Mostanában gyakoriak a nagy webes cégek ellen elkövetett támadások. Februárban az Apple néhány számítógépét törték fel, de nem találtak adatlopásra utaló nyomokat, és ebben a hónapban a Twitter is hekkerek áldozatává vált, negyedmillió felhasználó hozzáférése került veszélybe. Pár hete pedig a Facebook fedett fel egy kínai eredetű támadást, miután meghekkelték néhány alkalmazottjának a laptopját.