Feleannyi adatot gyűjt rólunk a Windows 10

2017. április 7. péntek, 09:47 • www.hirado.hu
A várhatóan április 11-én landoló „Alkotói frissítés” kapcsán a Microsoft azt írja, hogy új adatvédelmi megoldásaival pontosabban meghatározható lesz, milyen felhasználói információkat, milyen céllal rakjon félre felhasználójáról az operációs rendszer. A legutóbb még Creators Update néven, mostanra magyarul Alkotói frissítésként jegyzett nagy operációsrendszer-frissítés az eddigi legnagyobb a Windows 10 történetében.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Nem csak különleges funkciókkal és szolgáltatásokkal érkezik majd, hanem a felhasználók az adataik védelméről is gondoskodhatnak.

Az újdonságokról – képernyőképekkel együtt – Terry Myerson, a Windows és Eszközök Csoport (WDG) ügyvezető alelnöke és Marisa Rogers a WDG adatvédelmi tisztviselője blogolt.

Érthetőbbé teszik az adatvédelmi információkat a minden beállításnál megtalálható rövid leírásokkal és a “Tudjon Meg Többet” gombokkal.

Update_Hungarian

Forrás: www.hirado.hu

Több információt adnak a Microsoft által gyűjtött adatokról. Az „Alapszintű beállítás”-nál csakis olyan adatot gyűjtenek, ami a Windows 10 biztonságos működéséhez és naprakész állapotához szükséges.

Azoknál a felhasználóknál, akik a Teljes szintet választják, diagnosztikai adatokat használnak, hogy mindenkinek „személyre szabottabb élmény”-t nyújthassanak.

Hungarian_DefaultOn_final-300x226

Forrás: www.hirado.hu

Akiknek már fut a Windows 10 egy verziója, értesíteni fogják az Alkotói Frissítés ütemezhetőségéről és arról, hogyan választhatják meg adatvédelmi beállításaikat.

Kapcsolókkal lehet majd kiválasztani az adatvédelmi beállításokat, amiket a Start menü/Gépház/Adatvédelem opciónál bármikor meg lehet majd változtatni.