Ezzel a módszerrel lesz high-tech a második Szilícium-völgy közlekedése

2018. november 15. csütörtök, 09:00 • hirado.hu
A csúcstechnológia nagy reménységében, az egyik legfejlettebb városban, ahol informatikusok tömege dolgozik, a szegényes közlekedés fogja vissza a fellendülést. Még.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
Bengaluru – ismertebb angol nevén Bengalore – India harmadik legnagyobb, közel 9 milliós városa és egyben IT-központja. Az indiai Szilícium-völgynek nevezett település kertvárosként indult, ma gyakorlatilag a világ szoftverfejlesztőinek nagy utánpótlását, lassan derékhadát adja.
 
Érzékeltetésül: itt már az évtized eleje óta mindenütt ingyenes a wifi, még a városi autóbuszokon is.
 
Van azonban egy nagy bökkenő: a közlekedés olyan szinten elmaradott, hogy az már ténylegesen gátolja a technológiai fejlődést. Az alacsony keresetűek a munkahelyüktől távolról kénytelenek a városba és vissza vergődni. A fáradtság rontja a termelékenységet, hosszabb távol pedig áttételes módon hozzájárul a társadalmi különbségek fokozódásához.
 
Bengaluruban átlagosan 13 km/ óra sebességgel lehet utazni a reggeli csúcsidőben, ami visszafogja a gazdaság működését.
 
Ezen egy – Japán által finanszírozott – 11,3 millió dolláros intelligens rendszerrel változtatnak. Az okos közlekedési rendszer három év alatt harminc százalékkal kívánja csökkenteni a jelenlegi elképesztő torlódásokat.
 
Mint a CNN írja, kamerákat és szenzorokat helyeznek el a városban, a buszokon pedig GPS figyeli majd, hogy minimalizálják a nálunk elképzelhetetlen méretű dugókat.
 
A tizenkét forgalmi csomópontban elhelyezett hetvenkét szenzor érzékelői ultrahanghullámokkal nyernek 60 másodpercenként frissülő információt az aktuális közlekedési viszonyokról. Nyolc helyszínen tizenhat kamera figyel majd, s hatezerhétszáz busz GPS eszköze gyűjti az adatokat az utazási sebességről.
 
Új közlekedési lámpákat szerelnek fel huszonkilenc csomópontban, amelyek az éppen aktuális forgalomhoz igazítják a lámpák zöldre váltását, az úgynevezett zöld hullámokat.
 
A rendszer felállítása 2019 márciusában kezdődik, és a következő évben, tehát csupán két év múlva már használatba is veszik.
 
A telepítést végző japán JICA hasonló rendszereket üzemelt be Srí Lanka-ban és Kambodzsában, jelenleg Ugandában dolgozik. Tavaly Moszkvában a rendszerük negyven százalékkal csökkentette a torlódások mértékét