Érkezik az első Amazon Fire TV Cube

2019. szeptember 6. péntek, 11:00 • hirado.hu
Az Amazon egy összetett termékkel rukkol elő, ami megfizethető árú, és HDR- vagy 4K-támogatása van.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
Az Amazon bejelentette a Fire TV újdonságát, amely a Fire TV Cube nevet viseli majd – írja a The Verge.

A multimédiás kocka legfontosabb jellemzője, hogy olyan, mint egy korábbi Fire TV és egy Echo hangszóró „szerelemgyermeke”, ugyanis digitális hangasszisztens szolgáltatása is van.
 
A szerkezet egy kék LED-es visszajelző fényt kapott, hasonlóan az Echo szériás hangszórókhoz. Alapvetően televíziók mellé tervezték, de a tv bekapcsolása nélkül is lehet majd használni. A szerkezet nyolc darab nagy hatótávolságú mikrofonnal lett felszerelve, hogy pontosan megértsen minden utasítást, képes legyen kiszűrni a környezeti zajokat és egészen messziről is meghallja a tulajdonosát.

A felhasználók Alexával kerülhetnek majd közelebbi viszonyba a készülék bekapcsolását követően. Itt teljes körű hangvezérléssel élhetnek a felhasználók, de persze okostelefonról is lehet majd irányítani a Fire TV Cube-ot, valamint az infravörös távkapcsoló is bevethető. Gyakorlatilag parancsszóval tudjuk majd  be- és kikapcsolni, illetve a hangerőt szabályozni.

A készüléket Ultra HD tartalmak lejátszására is felkészítették (60 FPS), és támogatja a HDR10 formátumot, így a kiemelkedő dinamikatartományú tartalmak sem fognak ki rajta. Videólejátszásra, zenehallgatásra is használhatjuk, és egy bizonyos grafikai szintig játékok lejátszására is alkalmas.

Az eszköz 120 dollárba kerül, ami igazából elég jó ajánlat. A tartalomszolgáltató különböző kedvezményeket is kínál majd az eszköz megvásárlásakor, az Amazon Prime-előfizetők például akár 90 dollárért is hozzá juthatnak majd.

Hogy fog kinézni? Ide kattintva lecsekkolhatod!(Fotó: flickr.com/Tony Webster)