Elstartolt: az ILex és az IBM hivatalosan is bejelentette az AI Generation nemzetközi versenyt

2018. szeptember 19. szerda, 10:35
Újabb mérföldkőhöz érkezett a hazai startup, az ILex és az amerikai informatikai óriás, az IBM közös munkája. A Kelet-Európában egyedülállónak számító verseny októberben indul, és nyolc országból várja a jelentkezőket. De ez csak a kezdet.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A tegnapi napon a patinás IBM Lab adott otthont, annak a bejelentésnek, ami Magyarország számára is komoly elismerést jelent. A 2013-ban a korát jelentősen megelőző ötlettel debütáló startup az ILex ugyanis olyan fejlesztést alkotott meg, ami a nemzetközi piacon is egyedülálló. Nem csak megalkotta az első, jogi chatbotot Lexit, hanem megnyerve az IBM támogatását, most több tízezer diáknak nyújt lehetőséget arra, hogy kipróbálja magát a mesterséges intelligencia programozói világában.

AI Generation - „Nemzetközi alkalmazott mesterséges intelligencia verseny" névre keresztelt megmérettetésre elsősorban jogi- és közgazdaságtan hallgatók jelentkezését várják. A cél pedig, hogy a hallgatók ne egy megfoghatatlan misztikumként tekintsenek a mesterséges intelligenciára, hanem úgy, mint egy hétköznapokban is használható eszközre.

A határokon átívelő verseny már az októberi indulás előtt is hatalmas érdeklődést váltott ki, Ritter Marianna az ILex CEO-ja ugyanis a tegnapi napon elárulta, hogy eddig közel 10.000 hallgató jelezte, hogy érdeklődik a verseny iránt.

Jelentkeznél? Ide kattintva megteheted!