Első lépés a kormányzati tartalomszolgáltatás felé - elindult a Tudásportál

2010. július 28. szerda, 03:22 • etudasportal.gov.hu
Az állami finanszírozású portál célul tűzte ki, hogy az érdeklődők számára tartalmat és megosztási felületet is kínáljon.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Az új kormány programjában kiemelten szerepel az informatika, a tartalom szempontú stratégia követése az egyik kihangsúlyozott cél. Ebbe az irányvonalba jól illeszkedik az E-közigazgatási Tudásportál. A kezdeményezés célja, hogy a közigazgatásban elérhető forrásanyag egy helyen összpontosuljon, komoly tudásbázist képezve, illetve a tartalom bővítésébe az érdeklődők is bekapcsolódhassanak,  egymáshoz közelebb hozva ezáltal állampolgárt és államot. A portál a web 2.0 eszközeivel élve részletesen tematizáltan, cimkékkel ellátva kínálja a tartalmakat, a felhasználó pedig akár ügyfélkapus felhasználó nevét ishasználhatja a feltöltések és kommunikáció során.

Külön is érdemes megemlíteni, hogy a tájékoztatáson túl a tényleges ismeretbővítés is nyíltan vállalt cél, mivel a portál korszerű, e-learning alapú tananyagokat is kínál, az internet használatának alapjaitól indulva az elektronikus ügyintézés részleteiig.