Élő 5G hálózatot mutatott be a Vodafone az Internet Hungary-n

2019. október 4. péntek, 09:00 • iotzona.hu
Idén huszadik alkalommal rendezték meg Siófokon Magyarország meghatározó kereskedelmi, gazdasági, kommunikációs és médiaszakmai rendezvényét.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
A Vodafone Magyarország főszponzorként ezúttal a szakmai közönség előtt is megnyitotta 5G kamionját. A járműben a konferencia résztvevői megtapasztalhatták, milyen futurisztikus élmény az 5G hálózaton keresztül VR-teniszezni, és ezáltal megismerhették az ötödik generációs technológia előnyeit.
 
A távközlési cég globálisan és lokálisan több alkalommal bizonyította meghatározó szerepét az 5G hálózatokhoz kapcsolódó megoldások és infrastrukturális fejlesztések terén.
 
Tavaly a telekommunikációs vállalat elsőként az országban az Internet Hungary konferencián streamelt 5G hálózaton keresztül élő online videós tartalmat HD minőségben a világhálóra. 2019 tavaszán a szolgáltató Zalaegerszegen elindította Magyarország első 5G bázisállomását. Majd bemutatta, mire képes a főváros első állandó, élő 5G bázisállomása, mely a Vodafone budapesti székházának tetején található.
 
A társaság vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese, az igazgatóság alelnöke elmondta, hogy a Vodafone és a UPC Magyarország egyesülése meghatározó Magyarország digitalizációja szempontjából.
 
„Az egyesülést követően már nem csak mobilszolgáltatóként vagyunk jelen a piacon. Szolgáltatás-portfóliónk televíziós- és vezetékes internet-szolgáltatással egészült ki, így innovatív technológiákat és ajánlatokat vezetünk be. Mindemellett azzal, hogy a Vodafone Magyarország megbízható partnerként képes lesz teljes körű konvergens szolgáltatások nyújtására, újabb választási lehetőséget kínálunk a lakossági és üzleti fogyasztóknak egyaránt. Vállalatunk ezzel erősíti a piaci versenyt, ami a fogyasztók és az egész ország számára előnyös lesz” – összegezte Budai J. Gergő.
 
A telekommunikációs cég augusztus elsején lett a UPC Magyarország száz százalékos tulajdonosa. A két szolgáltató cégcsoportként működve közösen bővíti gigabit képes szolgáltatásait, és fejleszti mobil- és vezetékes hálózatait, hozzájárulva ezáltal Magyarország digitális fejlődéséhez.
 
Az egyesülésnek köszönhetően a lakossági ügyfelek otthonában a távközlési szolgáltatások teljes palettája (mobilinternet, vezetékes internet, telefon, kábeltelevízió) elérhetővé vált a vállalatnál. Ezt szimbolizálja az idei konferencián bemutatott „Vodafone Nappali” installáció is, ahol a vendégek belekóstolhattak a Vodafone integrált szolgáltatásaiba.(Fotó: flickr.com)