EKOP akcióterv - júniusi fecskék

2011. június 16. csütörtök, 02:40 • infoter.eu, Magyar Közlöny
Hosszas várakozást követően megjelent az E-közigazgatás Operatív Program 2011-13. évi akcióterve, amelyet a 1195/2011. (VI. 15.) Korm. határozat tartalmaz. Korábban már írtunk róla, hogy az NFÜ az előírásoknak megfelelően társadalmi egyeztetésre bocsátotta az új EKOP akcióterv tervezetét, illetve az Európai Bizottsági képviseletével működő Monitoring Bizottság is véleményezhette a dokumentumokat. A teljes listával ellentétben azonban az akcióterv keretében csupán négy új konstrukciót fogadott el a Kormány, ezek közül kettő volt megismerhető a korábban az NFÜ által közzétett dokumentumban.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Az eredetileg társadalmi egyeztetésre bocsátott 2 konstrukció:

- Kormányhivatalok műszaki-gazdasági integrációja: a kormányhivatalok informatikai támogatásával - a projekt eredményeként - jöhetnek létre az új hivatalok egységesített back-office támogató rendszerei. A kormányhivatalok ennek keretében kormányzatilag támogatott, szabványosított illetve egységesített gazdálkodási-pénzügyi, ügyviteli, személyügyi, beszerzési, nyilvántartási, informatikai valamint üzemeltetést támogató rendszerekhez csatlakoznak. Egységes standardok szerinti, magas biztonsági szinttel rendelkező, korszerű és költségtakarékos informatika támogatja majd a funkcionális feladatokat a kormányhivatalok hálózatában.

- Az egységes európai hívószámra (112) alapozott Európai Segélyhívó Rendszer: az ESR kialakítása is régóta húzódó, ám még mindig kiemelt jelentőségűnek mondott kormányzati célkitűzés. A projektben a segélyhívásokat fogadó rendszerrel együtt egy, a különböző veszélyhelyzetekben összehangolt irányítást lehetővé tevő, a készenléti szervek között élő és operatív kapcsolatot biztosító tevékenységirányítási keretrendszer kialakítása a feladat. Az egyetlen hívószámon történő segélyhívással több, a segélynyújtásban érintett szervezet elérése válik párhuzamosan lehetségessé.

lásd: Magyarország is kiépíti a 112 rendszerét

 

A fentieken túl két olyan konstrukció is megjelent az EKOP új akciótervében, amelyek nem szerepeltek a társadalmi egyeztetésre bocsátott listában, azaz utólag kerültek be az akciótervbe:

- E-közigazgatási Szabad Szoftver Kompetencia Központ létrehozása: a projekt célja, hogy szabad szoftveres alaptevékenységeket támogasson, elősegítve, hogy hazánkban jobban elterjedjenek a szabad szoftverek, és javuljon a közigazgatási informatikai rendszerek interoperabilitása. A kompetencia központ elsősorban bevezetés-támogató tevékenységeket végez majd: honosítás, fejlesztés, terméktámogatás, oktatás, illetve elkészíti az ezeket megalapozó dokumentációkat.

- A hivatalos lapok kiadási folyamatának modernizálása konstrukció a hivatalos lapok (Magyar Közlöny, Hivatalos Értesítő) megjelentetésével összefüggő tevékenységek támogatására irányul, elősegítve a közigazgatáson belüli feladatvégzés szervezeti és informatikai támogatottságát, koordinációját.

A négy felsorolt projekt összértéke korántsem meríti ki a 2013 végéig rendelkezésre álló kereteket, számításaink szerint még kb. 30 Mrd Ft értékben lehet további projekteket nevesíteni.