Kiváló Magyar Tartalom Díj - eFestival 2011

2011. szeptember 8. csütörtök, 06:28 • MATISZMATISZ, eFestival, portál, szoftver
A Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) 2011-ben ismét megrendezi a hazai kreatív ipar kiváló digitális tartalomfejlesztési gyakorlatát bemutató eFestivalt. Versenyre hívják mindazokat, akik a digitális gazdaságban valamilyen internetes alkalmazással, multimédiás alkotással szeretnék megmérettetni magukat. A verseny célja arra ösztönözni az alkotókat, hogy minél színvonalasabb, minőségi digitális tartalmat állítsanak elő és szolgáltassanak a hazai és külföldi felhasználóknak.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
    A versenyműnek a nevezés időpontjában is működő, nyilvánosan hozzáférhető online tartalomnak/alkalmazásnak (honlap, mobil alkalmazás, stb.) vagy offline alkalmazásnak („dobozos” szoftver, digitális adathordozón, például CD, DVD-n található versenymű) kell lennie.
    A bírálat elsődleges szempontja a forma és tartalom egysége és felhasználó-barátsága (hozzáférhetőség, szabványosság, könnyű kezelhetőség). A versenyre nevezett honlapokat az előzsűrizés folyamán Felhasználóbarát minősítési rendszer alapján értékelik. Csak azok a honlapok érhetnek el helyezést, amelyek a felhasználóbarát értékelés alapján teljesítik a minősítési követelmények 75 százalékát.
    A nevezés végső határideje: 2011. szeptember 25.

Elektronikus Nevezési Lap

Versenyműveket az alábbi kategóriákban lehet benyújtani (egy versenymű több kategóriába is nevezhető):
 • Kormányzat / Önkormányzat / Intézmény
 • Egészség / Környezet
 • Tanulás / Oktatás
 • Szórakozás / Játék
 • Kultúra / Kulturális örökség / Turizmus
 • Tudomány / Technológia
 • Üzlet / Kereskedelem
 • Társadalmi befogadás / Részvételi demokrácia

Érvényes nevezéshez szükséges, hogy a nevezési határidőig az alábbiakat tegye meg:
 • elektronikus Nevezési Lap kitöltése
 • a versenymű – a beterjesztő által fontosnak, lényegesnek ítélt – részeit bemutató 6 db screenshot (versenyműről készült képernyőkép jpg formátumban) elküldése az info@matisz.hu e-mail címre
 • nevezési díj átutalása (K&H Bank – 10200940-22014403)
 • offline alkalmazás nevezése esetén a fentieken túl az alkalmazást tartalmazó digitális adathordozó egy példányának postai úton való megküldése (MATISZ - 1012 Budapest, Kuny Domokos u. 13.)

A nevezési nettó 20 000 Ft, ajánlói felkérés esetén nettó 10 000 Ft.

    A Magyar Tartalomipari Szövetség 2011-ben nyilvántartott tagjai, valamint a MATISZ által 2010. szeptember 20-a után és 2011-ben minősített Felhasználóbarát honlapok számára egy nevezés díjmentes. Több versenymű nevezése esetén kedvezményt adnak.

Részvételi szabályzat

    Valamennyi kategória első három helyezettje jogot nyer, honlap esetén a „kiváló magyar tartalom 2011” és a „Felhasználóbarát honlap” cím viselésére és logójának használatára, digitális termék esetén a „kiváló magyar tartalom 2011” cím viselésére és a díj logójának használatára, valamint az eFestival 2011 kiadványában és honlapján való szereplésre.
    A döntőbe jutottak meghívást kapnak az eFestival díjkiosztó ünnepségére, amelyre a CreaSpace Konferencia keretében 2011. novemberében kerül sor.
    A verseny támogatói által felajánlott tárgyjutalmakat osztanak ki a nyerteseknek. A MATISZ a legjobb művek alkotói közül néhányat benevez az alábbi nemzetközi versenyekre: