Diszlexiás gyerekek tanulását segítő eszközöket fejleszt a Microsoft

2018. október 22. hétfő, 08:40 • hirado.hu
Saját tanulást segítő termékeit a diszlexiások tanulását segítő funkciókkal egészíti ki a redmondi óriásvállalat.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
A Microsoft a világ első nagyvállalataként írta alá a Made by Dyslexia kötelezettségvállalást.
 
Ezzel nem pusztán a Microsoft Learning Tools bővítésére vállalkozott, hanem arra is, hogy támogatást nyújt a tanároknak és a szülőknek a diszlexia korai stádiumú diagnosztizálásához.
 
Világszerte körülbelül 700 millió ember él ezzel a problémával. A felmérések szerint a diákok ötöde diszlexiás, de a valós szám ennél magasabb is lehet, mivel a betegséget nem mindenkinél állapítják meg. Egyes vélemények szerint valójában a speciális tanulási igényű gyerekek 70-85 százaléka küzd ezzel a gonddal.
A megfelelő képzéshez gyakran nincs elegendő erőforrás, ezért a diszlexiások lemaradhatnak a tanulásban és elveszíthetik az önbizalmukat.
 
A Microsoft mindenkihez szeretné eljuttatni a segítséget, ezért a Made by Dyslexiával és partnereivel összefogva képzési anyagokat készít és bocsát ingyenesen a szülők és tanárok rendelkezésre.
 
Olyan technológiákat fejleszt továbbá, amelyek már korai stádiumban kimutatják a diszlexiát, s vállalta, hogy célirányosan bővíti ki a jelenleg 14 millió felhasználóval rendelkező Learning Toolst: többek között a beszédhang alapján jegyzetelő, a szövegeket és matematikai képleteket felolvasó (Immersive Reader) és fordító alkalmazással egészíti ki oktatási eszköztárát.