Digitális átállás - Szombatig igényelhető még támogatás

2013. november 27. szerda, 08:33 • www.mti.hutámogatás, határidő, Digitális átállás,
November 30-ig, szombatig jelezhetik támogatási igényüket a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál (NMHH) a digitális átállás második ütemében érintettek - tájékoztatta az NMHH kommunikációs igazgatója szerdán az MTI-t. Zsuppán Attila emlékeztetett arra, hogy a digitális televíziózásra történő átállás második üteme október 31-én zárult az ország északkeleti és délnyugati területein. Az átállás költségeinek enyhítése érdekében az NMHH támogatást nyújt a rászoruló háztartásoknak. Mint mondta: a második ütemében érintett háztartások közül eddig 95 ezren igényeltek segítségét.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
Ennek nyomán a hatóság a háztartásokban beszerelte a szükséges digitális vételi eszközöket vagy biztosította a kedvezményes előfizetéses csomaghoz való hozzáférést.
   
Akik jogosultak, ám még nem kértek támogatást, az erre vonatkozó kérelmeket letölthetik a digitalisatallas.hu honlapról vagy a 06-80-38-39-40-es ingyenes zöldszámon kérhetnek segítséget. "Az NMHH minden rászorulónak segít, senkit nem hagyunk televízióadás nélkül" - fogalmazott Zsuppán Attila.