Bill Gates beismerte a legnagyobb tévedését

2019. június 28. péntek, 06:22
Bill Gates, a Microsoft alapítója karrierje legnagyobb hibájának tartja, hogy hagyta a Google-nek, hogy felvásárolja azt az operációs rendszert, aminek az egész világon az iOS-n kívül nincs vetélytársa – az Androidot. Egy ilyen jellegű fejlesztés elősegítette volna, hogy Gates cége győztessé váljon. „A szoftverpiac, főleg az operációs rendszerek világa a „győztes mindent visz” elven működik. – mondta a vállalat vezetője. Hozzátette: „Pont ezért gondolom a legszámottevőbb hibámnak, hogy valami okból nem értem el, hogy a Microsoft legyen az, ami most az Andorid.” Az Android az az operációs rendszer, amit az okostelefonok többsége használ, amit nem az Apple gyárt. – írja a Fox Business.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
Az Android operációs rendszert eredetileg egy azonos nevű cég fejlesztette ki, amelyet a Google 2005-ben 50 millió dollárért vásárolt fel. 2007-ben bejelentették, hogy operációs rendszer hoznak létre, ami először 2008 szeptemberében került bemutatásra. Az IDC internet-adatközpont szerint 2017 első negyedévében ezzel a rendszerrel rendelkező eszközök uralták a globális okostelefon-piac 85% -át.

A Google egy amerikai vállalat, amely internetes keresési és hirdetési technológiákba fektet be, valamint online szolgáltatásokat és high-tech termékeket fejleszt. A Larry Page és Sergey Brin által 1988-ban alapított céget először magánvállalatként volt regisztrálva, mostanra az Alphabet holding része. Központja pedig a kaliforniai a Mountain View-ban található.

1975-ben Bill Gates és Paul Allen vállalkozók alapították a Microsoft-ot, mára az egyik legnagyobb szoftvergyártó céget, ami a különböző eszközöktől, a személyi számítógépeken át, a mobiltelefonokig mindennel foglalkozik. A Microsoft központja az amerikai washington állambeli Redmondban található. (hirado.hu, Fox news)

Az interjú:

https://www.youtube.com/watch?v=9UziObWpJfo