Barát vagy ellenség? Facebook kisokos

2014. június 4. szerda, 12:40 • www.hirado.huFriendOrFoe, Facebbok, alkalmazás,
Elkészült a FriendOrFoe, a Kaspersky ingyenes Facebook alkalmazása, amellyel egyszerűen kideríthető, mennyire is vagyunk népszerűek a közösségi oldalon lévő barátaink között. Egy kattintással kideríthetjük az alkalmazás segítségével, hogy kik is az igazi „rajongóink” és kik osztják meg a legtöbb bejegyzésünket. Az applikáció szórakoztató funkciója mellett, legfőbb célja, hogy rövid és egyszerű lépésekben hívja fel a figyelmet a közösségi oldalakon keresztül érkező fenyegetésekre. Azoknak, akik szeretik a különböző elemző alkalmazásokat és megtudni minél többet a közösségi jelenlétükről, azoknak az orosz kiberbiztonsági vállalat által létrehozott eszköz röviden és átláthatóan elemzi a felhasználó Facebook aktivitását.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A FriendOrFoe segítségével megtudható, hogy pontosan mennyi videót és fényképet tettünk közzé.

Mint legnagyobb közösségi oldal, a Facebook egyre több csalót és kiberbűnözőt vonz, valamint sok esetben itt vadásznak a felhasználók személyes adataira. Így nem meglepő, hogy a Facebook a legnépszerűbb célpontok között van az adathalászok listáján: 2014 első negyedévében az összes közösségi oldalt érintő adathalász támadások mintegy 79,5 százaléka a Facebook felhasználókat célozta.

Eltekintve a FriendOrFoe alkalmazás szórakoztató funkciójától, fontos üzenetet és biztonságvédelmi tippeket is terjeszteni kíván a felhasználók között, mindezt világos, egyszerű és szórakoztató formában.

Kapcsolódó dosszié: Információs társadalom