Az Internet Világnapja alkalmából ma ingyenesen lehet internetezni az eMagyarország Pontokon

Május 18-án ünnepeljük az Internet Világnapját. A Nemzetközi Távközlési Egyesület által 2002-ben elindított kezdeményezés célja az, hogy a fejlődő országokban és a lefedetlen területeken is kapcsolódni lehessen a világhálóra. Az eMagyarország Centrum a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal együtt kiemelten fontos eseményként kezeli a Világnapot, ezért az országszerte elérhető eMagyarország Pontokon nyílt nap keretében ingyenesen használhatják az internetet az érdeklődők, és az eTanácsadók szoftverekről szóló előadásait is díjmentesen hallgathatják meg.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

  Bár az internet megjelenése és annak elterjedése rövid múltra tekint vissza, ma már szinte nélkülözhetetlen eszköz és lehetőség. A mindennapjainkat alapvetően meghatározza, hogy képesek vagyunk-e részesülni az általa nyújtott előnyökből. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Infokommunikációért Felelős Államtitkársága ezért az Internet Világnapját egyben a digitális esélyegyenlőség napjának is tekinti.

Az eMagyarország Centrum a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal együtt kiemelten fontos eseményként kezeli a Világnapot, ezért az országszerte elérhető eMagyarország Pontokon nyílt nap keretében ingyenesen használhatják az internetet az érdeklődők, és az eTanácsadók szoftverekről szóló előadásait is díjmentesen hallgathatják meg.

Az eMagyarország Pont kereső segítségével bárki megtalálhatja a hozzá legközelebb lévő ePontot, annak nyitvatartási idejével együtt. A keresőben az összes eMagyarország Pont megtalálható, ezért javasolt előre egyeztetni az adott ePonttal, hogy tartanak-e május 18-án nyílt napot.