Az amerikai facebookolók szünetelnek

2013. február 7. csütörtök, 11:30 • hirado.huFacebook, USA, LinkedIn,
Az amerikai Facebook-felhasználók zöme - hatvanegy százaléka - beiktat rövidebb-hosszabb szünetet az ismeretségi hálózat igénybevételébe - derült ki a Pew Kutatóközpont felméréséből. A távolmaradás akár hetekre is elhúzódhat, sőt végleges is lehet.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Az okok sokrétűek: a rosszízű megjegyzésektől való aggodalom és a haszontalan információk tömege éppúgy belejátszhat a közösségi háló átmeneti félretételébe, mint a megunás, vagy ellenkezőleg, a túl sok "dráma", az egyéb irányú lekötöttségek miatti időhiány, de a magánszféra megsértésével és a személyi adatok biztonságával kapcsolatos fenntartások is néhány hetes szünet beütemezésére késztethetnek.

Az internetezők hét százaléka válaszolta azt, hogy egykor Facebook-felhasználó volt, de azóta végleg búcsút mondott a közösségi oldalnak. A Pew-felmérés alapján az internetet használó amerikai felnőttek 67 százalékának van jelenleg Facebook-profilja, míg a LinkedIn hálózathoz egyötödük csatlakozott, a Twitter mikroblog-szolgáltatását pedig 16 százalékuk követi nyomon.

A 2004-ben létrehozott és tavaly a tőzsdére is bevezetett Facebooknak saját közlése szerint 1,06 milliárd olyan felhasználója van világszerte, aki havonta legalább egyszer beletekint a közösségi hálózatba.