Az NKE hallgatói nyerték a nemzeti kiberversenyt

2017. február 9. csütörtök, 22:50 • www.mti.hu
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Rendészettudományi Karának hallgatói nyerték a nemzeti kiberversenyt csütörtökön, így ők utazhatnak tavasszal a genfi Cyber 9/12 nemzetközi vetélkedőre - tájékoztatták a szervezők csütörtök este az MTI-t. Közleményükben felidézték: második alkalommal szervezték meg az IT-biztonsági szakma egyik legjelentősebb rendezvényét, a ProDay konferenciát. Ezen a rendezvényen tartották meg - az NKE és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közreműködésével megszervezett - első nemzeti kiberverseny döntőjét, amelyen négy csapat mérte össze tudását és kríziskezelő képességeit.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A négy nyertes diák és felkészítőjük, Gyaraki Réka rendőr százados utazását és ellátását a ProDay IT-Biztonsági Konferencia és Expo bevételeiből finanszírozzák.
    
A Cyber 9/12 európai döntőjét az Atlanti Tanács a Genfi Biztonságpolitikai Központtal (GCSP) együttműködve rendezi meg. A hallgatók fiktív forgatókönyv alapján egy nagyszabású, az európai rendszerek ellen irányuló számítógépes támadásra reagálnak. Az lesz, a feladatuk, hogy ajánlásokat tegyenek védekező intézkedésekre, valamint összehangolják a különböző szereplők eltérő érdekeit a közös fellépés megvalósításához. A versenyzők az ötleteikből és javaslataikból egy kollektív kiberbiztonsági válságkezelő tervet állítanak össze, amelyben számításba veszik a többi között a NATO, az EU és az érintett államok politikai és irányítási struktúráját - olvasható a közleményben.