Az Eddie app nyerte az 5. Women Startup Competition budapesti elődöntőjét

2018. május 5. szombat, 20:00 • www.hirado.hu
A női vállalkozók és a nemek közötti egyenlőséget támogató versenysorozat április 28-ai budapesti elődöntőjét a vadonatúj IBM Lab központban rendezték. A Women Startup Competitionon a 12 megmérkőző csapat közül az Innobie cég Eddie applikációja nyerte meg a Londoni fináléba jutást. A győztes csapat a tanulás forradalmasítását tűzte ki célul.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Az Eddie okostelefon alkalmazás, amely a tankönyvek illusztrációit felhasználva kiterjesztett valóságban olyan plusz tartalmat kínál, ahol például a térbeli testek tényleges formáját, mozgását, vagy akár 1-1 kiemelt történelmi jelenetet tekinthetnek meg a térben a tanulók.

Eddigi gyengeségünk a üzleti modell volt, de most annyi tanácsot és annyi értékes tudást kaptunk a két nap alatt, hogy ha nem is nyertünk volna akkor is megérte volna a nevezés, mondta Apró Aleksandra az Innobie-tól.

Második lett a Dream Draw Dress csapat. Ők egyedi ruhákat gyártanak, amelyek a gyerekeket saját rajzai jelenítik meg.

A dobogó harmadik fokára a MEP Kitchen került. Az app a szakácsok és a kukták között segítik az egyszerűbb és gyorsabb receptmegosztást, feladat kiosztást és kommunikációt.

Magyarország legnagyobb női startup versenyére több mint 25 csapat regisztrált és az online zsűri 12 startupot választott ki, hogy megmutathassa magát a színpadon.