Az Autizmus Világnapjának margójára

2019. április 2. kedd, 13:00
Ma van az Autizmus Világnapja, amelyre kortól nemtől és szakmától függetlenül igyekszenek felhívni az emberek figyelmét. Ehhez a szcénához csatlakozott a Pokolgép gitárosa is, aki sajátságos módon fejezte ki az autizmussal kapcsolatos gondolatait és érzelmeit. Levelét változtatás nélkül közöljük.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Z. Kiss Zalán vagyok, pedagógus, a Pokolgép zenekar gitárosa és édesapa. Nagyobbik fiam autista, ezért idén az Autizmus Világnapjára készítettem egy dalt. A dal nem róla, és nem neki szól. Alapvetően azoknak a szülőknek szól a szövege, akik még most szembesültek a diagnózissal és nem tudják hogyan tovább, és mindazoknak, akik nem érintettek, így kicsit misztikus nekik az ilyen családok élete. Egy amerikai írás (Emily Perl Kingsley: Isten hozott Hollandiában!) gondolatait dolgoztam fel, majd a dal elkészülte után Vámos Robi (Táblácska, Gyémántbogár program) mellém állt, és a szövegemet vászonra vitte.

Az elkészült képet április 2-án -a közösségi média segítségével- licitre bocsátjuk április 7-ig . A befolyt összeggel egy vidéki bentlakásos intézményt fogunk támogatni (Autisták Védőotthona), akik súlyos autista gyerekeket és felnőtteket gondoznak és nehéz anyagi helyzetben vannak.

Hiszem, hogy fontos, hogy a nem érintett családok belelássanak a mi életünkbe. Nem kell minket sajnálni, amire szükségünk van az az elfogadás. Elfogadás a buszon, a boltban, a játszótéren, ha éppen furcsán viselkedik a gyermekünk.