Átcsoportosít az e-útdíj induló költségeire a kormány

2013. június 18. kedd, 10:22 • www.orientpress.hue-útdíj, költségvetés, Széll Kálmán Terv,
A kormány határozott arról, hogy az e-útdíj rendszer működtetésének induló költségeihez a szükséges költségvetési forrásokat biztosítja, és ennek érdekében a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból előirányzat-átcsoportosításokat hajt végre. Az erről szóló határozatot a Magyar Közlöny legújabb száma tette közzé. A határozat szerint a kormány a Széll Kálmán Terv kiterjesztése keretében megvalósítandó egyes intézkedésekről szóló kormányhatározatban foglaltak megvalósítása érdekében, az államháztartásról szóló 2011. évi törvény vonatkozó bekezdésében biztosított jogkörében eljárva, az elektronikus útdíj rendszer működtetésének induló költségeit összesen 6 milliárd forint összegben megelőlegezi.v

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

 Ennek érdekében a kormány elrendelte, hogy - elszámolási, a fel nem használt rész tekintetében visszatérítési kötelezettséggel - a 2013. évi központi költségvetésről szóló törvénynek a Belügyminisztériumról szóló fejezetében a rendőrség javára 2 milliárd forintot, míg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejezetben az e-útdíj rendszer működtetése és kapcsolódó feladatok jogcímcsoport javára 4 milliárd forintot csoportosítsanak át.

 Az egyszeri átcsoportosítást a Miniszterelnökség fejezet, rendkívüli kormányzati intézkedések cím terhére kell végrehajtani, mégpedig azonnali hatállyal. Ennek a felelőse a nemzetgazdasági miniszter.

 Az elszámolás és a visszatérítési kötelezettség tekintetében a belügyminiszter és a nemzeti fejlesztési miniszter a felelős, ennek a határideje 2013. november 30.