„Alexa öblítsd le a vécét!”-az Amazon Alexája, a vécébe költözik

2019. január 10. csütörtök, 11:00
A helyiséget, ahova a király is egyedül jár, szintén elérte a digitalizáció. Bizarr hóbort vagy inkább az úri kényelem kimaxolása? Kiderítettük miért volt szükség lefejleszteni egy vécérobotot.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
Az elmúlt napok igazi tech orgiát hoztak a CES-en, kezdve a sétáló autótól egészen az okosfürdőszobába tervezett robotig. Ezutóbbi a mai napon debütált a tech show-n.
 
Kohler Numi 2.0 a trónok trónja
 
A fantasztikus újítás viszont csak a szupergazdagok életét teheti még luxibbá, tekintve, hogy az okosvécé alsóhangon 7000 dollárt kóstál, azaz 1 965 180 Ft-ot a jelenlegi árfolyam szerint.
 
A Kohler Numi 2.0 nevet viselő szupervécét, egy rakat olyan plusz képességgel ruházták fel, aminek köszönhetően magasan veri a designjukról híres japán vécéket is. A milliós porcelánkagyló integrált zenei élményt nyújt a trónolójának, a zenei supportot pedig az Amazon Alexája irányítja.
 
Ezen kívül persze a felhasználók különböző kérdések megválaszoltatásával mulathatják az időt, mert akárcsak bárhol máshol, úgy a mellékhelyiségben is megtudhatjuk Alexától, hogy kint milyen az idő vagy, hogy milyen fontos megbeszélés várat magára a nap során. No meg persze rendelni is lehet közben az Amazonról.
 
A CES leglátványosabb mosdójából nem hiányoznak a felsőkategóriás illemhelyekre jellemző kiegészítő sem, de ezeket most most nem részletezzük, mert ennél sokkal érdekesebb az, hogy az árnyékszék deszkaemelő-érzékelővel van ellátva. Tehát, ha a vécé szenzorai észlelik, hogy épp egy férfi készül elvégezni a dolgát, akkor a deszka automatikusan elkezd emelkedni. Ha pedig épp nincs használatban a trón, akkor szinte láthatatlanná válik, és egy szimpla világító kockának tűnik.
 
A Kohler Numi 2.0 egyébként igazán látványos telefonméretű irányítópanellel rendelkezik, amely lehetővé teszi a WC beállításainak módosítását és az adott anatómiai részekre való kalibrálását.

 
Izgalmas jövő elé nézünk, annyi szent.