Afrika is része a kiberbiztonsági kihívások kezelésének

Magyarország a tavaly nagy sikerrel lebonyolított Budapesti Kibertér Konferenciát követően is elkötelezett támogatója és aktív részese a virtuális világ kihívásairól szóló nemzetközi párbeszédnek.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

 A 2011-ben Londonban útjára indított, majd Budapesten folytatódó konferenciasorozat következő állomása az idén októberben sorra kerülő szöuli konferencia lesz.

 Az esemény előkészületeiben hazánk is tevékenyen részt vesz, többek között egy, a Budapesti Afrika Fórumhoz kapcsolódó műhelybeszélgetés megrendezésével.

A Külügyminisztériumban június 7-én sorra kerülő „Road to Seoul – Engaging Africa in tackling Cyber Security Challenges” (A Szöulba vezető út – Afrika bevonása a kiberbiztonsági kihívások kezelésébe) című rendezvény alapvető célja az afrikai országok bevonása a kibertérről és annak biztonságáról szóló nemzetközi párbeszédbe. A szöuli kibertér konferencia szervezőinek szándékaival összhangban kiemelten fontosnak tartjuk a kiberbiztonsági kihívásokra globális, így az afrikai partnerekkel együtt történő, közös megoldások keresését. A rendezvényen Dél-Korea, az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és az Európai Unió képviselői mellett Szemerkényi Réka miniszterelnöki biztonságpolitikai főtanácsadó és Zala Mihály, a Nemzeti Biztonsági Felügyelet elnöke is részt vesz.