A Vodafone az üzleti szegmensben erősít

2014. december 9. kedd, 08:05 • www.hirado.huvodafone, vállalati szolgáltatás
A Vodafone Magyarország erősíteni szeretné pozícióját az üzleti szegmensben, ahonnan árbevételének egyharmada származik. Király István, a vállalati szolgáltatások üzletág vezérigazgató-helyettese az MTI-nek hétfőn elmondta, hogy a következő - 2015. április 1-jén induló - üzleti évben a vállalati ügyfelektől származó bevételek 10 százalékos növelését tervezi a Vodafone. A vezérigazgató-helyettes beszámolt arról is, hogy a vállalat ilyen megfontolásból nemrég bővítette a kis- és középvállalatoknak szóló szolgáltatásait, egyebek közt korlátlan roamingot is tartalmazó csomagot vezetett be. A nyilvános cégadatok szerint a Vodafone Magyarország Zrt. a 2014. március 30-án zárult előző üzleti évében 122,5 milliárd forint árbevételt ért el az egy évvel korábbi 123,4 milliárd után.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Piaci részesedése alapján a harmadik legnagyobb mobilszolgáltató Magyarországon. A társaság hétfői közleménye szerint a Vodafone üzleti előfizetőknek szóló korlátlan csomagjai a belföldi korlátlan beszélgetés és üzenetküldés mellett az Európai Unió területén - valamint január végéig az Egyesült Államokban is - korlátlan roaminglehetőséget is biztosítanak. A legmagasabb árú csomagban 10 gigabájt külföldön is felhasználható, több SIM kártyán megosztható adatforgalom is szerepel.

A kkv-k más belföldi tarifacsomagokhoz is választhatnak osztható internetet. Ez lehetővé teszi, hogy a hangalapú előfizetésbe épített adatmennyiséget az okostelefon mellett például egy táblagépen is fel lehessen használni, vagyis nincs szükség még egy külön havidíjas internet-előfizetésre.

Az Externettel közösen nyújtott, Vodafone Iroda elnevezésű szolgáltatással a Vodafone virtuális szolgáltatóként belépett a vezetékes szolgáltatás piacára is. A szolgáltatás keretében a kisvállalkozás az eddig használt vezetékes számait mobilszámra irányíthatja át, beleértve a hang- és faxhívószámokat is, és meglévő vezetékes (ADSL) internetszolgáltatását is átviheti a Vodafone-hoz.