A kínai városlakók harmadának már van okostelefonja

2012. június 8. péntek, 08:06 • MTIKína, társadalom, Okostelefon, Google, Ipsos
A kínai városlakók 33 százalékának már van okostelefonja, és 54 százalékuk számára még a televíziónál is fontosabb készülék a háztartásban - derül ki a Google és az Ipsos közös kutatásából. A kelet-ázsiai országot csak az Egyesült Államok előzi meg, ahol 44 százalék ez az arány. A harmadik Németország, ahol városi lakosság 29 százalékának van okostelefonja.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

    A Google és az Ipsos közös kutatásából az is kiderül, hogy a kínai városlakók 67 százaléka naponta böngészi az internetet készülékével, 59 százalékuk vásárlásra is használja. A válaszok alapján az utóbbiak arányának további növekedése várható a közeljövőben.

    A felmérés szerint a mobilos fizetés fejlődését főként az gátolja, hogy az okostelefonokkal való fizetési szolgáltatások kiépítettsége nem teljes, és emiatt sokan inkább számítógépeiken bonyolítják le az elektronikus vásárlásokat.

    Az okostelefonok piaca a prognózisok szerint a következő években is jelentős mértékben nő. Az International Data kutatócég becslései szerint ezen készülékek eladása akár már jövőre meghaladhatja Kínában a hagyományos telefonokét.