A fiatalság bevonása nélkül nem tudjuk a jövőben szavatolni a kibertér biztonságát

2012. november 11. vasárnap, 17:03 Kormany.hu • Sztáray Péter, Kibertér Konferencia, Infotér Konferencia
A fiatalság bevonása nélkül nem tudjuk a jövőben kellőképpen szavatolni a kibertér biztonságát és szabadságát. A mai fiatalok fejlesztik tovább a kibertér használatának a jelenlegi kereteit – hangsúlyozta Sztáray Péter, a Külügyminisztérium biztonságpolitikáért felelős helyettes államtitkára a Balatonfüreden 2012. november 8-9-én megrendezett Infotér (Informatika a Társadalomért) konferencián.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
Sztáray Péter a 2012. október 4-5-én megrendezésre került nemzetközi kibertér konferencia megszervezéséért felelős miniszteri biztosi tevékenységének tapasztalatait összegezve felidézte: a konferencián hatvankilenc ország mintegy háromszázharminc, huszonhárom nemzetközi szervezet több mint ötven küldöttje, valamint számos külföldi és magyar vállalat, szakmai és társadalmi szervezet, egyetem és kutatóintézet mintegy kétszáz képviselője vett részt és tekintette át a kibertér hálózati és tartalmi fejlődésével, szabad és biztonságos használatával összefüggő kérdéseket.

A résztvevők és a párhuzamosan megrendezett ifjúsági fórum közel száz, 17-25 év közötti életkorú meghívottja között párbeszéd alakult ki a tanácskozás mottójának jegyében: „bizalommal és biztonsággal a szabadságért és fejlődésért” – mondta el Sztáray Péter.

A helyettes államtitkár emlékeztetett rá: a fiatalabb generációk számára az internet már nem csak eszköz, hanem egy közösségi létforma kerete is. Ezért különösen fontos tudatos felhasználók nevelése, akik a kibertér használatának előnyei mellett annak veszélyeit is ismerik.