A BKK interneten kérdezi az utasokat a taxiszolgáltatásról

2012. január 16. hétfő, 10:34 • MTIBKK, taxi, közvélemény kutatás, Facebook, SMS, Okostelefon
Facebook-oldalán kérdezi a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a fővárosi taxik utasait a szolgáltatás színvonaláról. A BKK arra kíváncsi, hogy ha igénybe veszik a taxikat, akkor mi zavarja őket a legjobban, min változtatnának. Sokallják-e az árat, zavarja-e őket, hogy azonos áron régi és új, kicsi és nagy autóba is beülhetnek? Rendelnének-e taxit SMS-ben vagy okostelefonra készített alkalmazás használatával? Idén várhatóan szigorodik a taxiközlekedés rendje. A taxisok a szabályozás szigorítását nem vetik el, de fix tarifákat, valamint a "hiénák" elleni szigorúbb fellépést kérnek.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
    A központ tájékoztatása szerint december végén az Országgyűlés elfogadta azt a törvénymódosítást, amelynek értelmében Budapest rendeletben határozhatja meg a taxik külső megjelenését, színét, környezetvédelmi besorolását, méretét, a fuvarszervezők minimális garanciális feltételét. Ezzel a lehetőséggel a főváros élni akar, de a szabályozás megalkotása előtt kíváncsi az emberek véleményére is.
    A rendelet bevezetése miatt idén várhatóan szigorodik a taxiközlekedés rendje. A taxisok a szabályozás szigorítását nem vetik el, de fix tarifákat, valamint a "hiénák" elleni szigorúbb fellépést kérnek.

A BKK Facebook oldala