A mesterséges intelligencia dimenziójába repít az idei Infoparlament

2019. május 27. hétfő, 09:00 Kiss Franciska
A digitális transzformáció soha nem látott méreteket öltött, a mesterséges intelligencia pedig a korszak főszereplőjévé nőtte ki magát. Nem véletlenül: képes közönségsikert elérő könyvet írni, álhíreket nagy mennyiségben előállítani vagy éppen kiiktatni, vagy vezetők arckifejezéseiből döntéseket hozni. Persze ez csak a jéghegy csúcsa. Az idei Infoparlamenten ugyanis alámerülünk az MI világába.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Idén már kilencedik alkalommal gyűlnek össze június 6-án, a technológia és informatikai iránt elkötelezettek először a Parlament, majd a Várkert Barzár termeiben.

Ahogy az már lenni szokott, a délelőtt a planeáris üléseké, ahol a világ trendjeit formáló és alkotó óriás cégeinek hazai képviselői szólalnak fel, a miniszterelnökség szakértőivel és a Mesterséges Koalíció tagjaival karöltve.

A menetrend szerinti szokásos indulást követően, délután a Duna túlsó felén, a Várkert Bazárban folytatódik az eszmecsere és előadássorozat, ahol négy aspektusból négy különálló kerekasztal során merülünk alá a mesterséges intelligencia binárisan kódolt világába.

Az első szekcióban a „Robotok – a mesterséges intelligencia bűvöletében” illetve „Az infrastruktúra-fejlesztés jövője” témaköre kerül a terítékre, amit az Adat, a XXI. sz. termőföldje” és a „Behálózva – gondolatok a hálózatkutatásról” című előadások követnek. A beszédes címek, talán kellőképp sejtetik, miről is lesz szó a délután folyamán.

Az idei Infoparlament fő témájának a fentiek tükrében a mesterséges intelligenciát választottuk. Kutatókkal, iparági és kormányzati döntéshozókkal, véleményformálókkal keressük a válaszokat arra, hogy miként lehetnek a magyar vállalkozások, magyar emberek ennek az új területnek a győztesei.

Bővebb információért kattints ide!