A hatvani lesz az ország legnagyobb ipari parkja

2017. szeptember 16. szombat, 11:22 • www.kormany.hu
A Bosch új, 60 ezer négyzetméteres csarnokának felépítésével a hatvani lesz Magyarország legnagyobb ipari parkja - jelentette ki a nemzeti fejlesztési miniszter az Inpark Hatvan Ipari Park Kft. közel 17 milliárd forintos ingatlanfejlesztési beruházásának pénteki alapkőletételén. Seszták Miklós közölte: a magyar kormány iparipark-fejlesztési koncepcióját határozottság, innováció és céltudatosság jellemzi.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Ennek köszönhetően ez Európa egyik legnagyobb ilyen tárgyú programja és beruházássorozata, amelynek keretében Magyarország számos pontján valósulnak meg ipari centrumok - tette hozzá. A fejlesztést végző Inpark az első, pátyi beruházás során már bizonyította: képes nagy léptékkel, hatékonyan, alaposan, gyorsan és rugalmasan dolgozni. A hatvani projekt az utóbbi évek egyik legnagyobb ilyen célú fejlesztése - közölte Seszták Miklós.

A miniszter úgy fogalmazott: az épülő létesítmény leendő bérlője, a Bosch érték- és munkahelyteremtő vállalkozás, amely elkötelezett a magyar beszállítók iránt.
 Fotó: Komka István/MTI 

Új logisztikai központja 250 új munkahelyet teremt - mondta Seszták Miklós. A cégcsoport a legnagyobb külföldi munkaadó a magyar iparban, 14 ezer 200 munkavállalót foglalkoztat.

A csarnok megvalósítását a miniszter közép-kelet-európai mintaprojektnek nevezte, amely a régió stratégiai csomópontja lesz.

Dale Carnegie amerikai írót idézve úgy fogalmazott: általában az az ember jut legmesszebb, aki hajlandó merni és csinálni. A magyar kormány, Hatvan és a Bosch meri és csinálja - mondta Seszták Miklós, jelezve: az új létesítménnyel a város központi szerepe tovább erősödik, az itteni centrum pedig a hazai hálózat egyik stratégiai pontja, az ország legnagyobb ipari parkja lesz.
 Fotó: Komka István/MTI 

Daniel Korioth, a magyarországi Bosch-csoport vezetője elmondta: a cég a most induló beruházást magyar és nemzetközi viszonylatban egyaránt példa értékű együttműködésként és beruházásként tartja számon.

Az új logisztikai központ a vállalatcsoport zászlóshajója lesz, ezzel Hatvan is csatlakozik a Bosch "hálózatba foglalt, jövőt formáló" tevékenységéhez - jelentette ki.

Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője kijelentette: "korszakalkotó napokat élünk, a magyar ipar a jövőt építi." Szólt arról, hogy a Bosch - új logisztikai központjának helyszínét keresve - Lengyelország és Csehország helyett döntött Magyarország és Hatvan mellett.Fotó: Komka István/MTI

Éppen ezért a mai nap a munkahelyteremtés mellett a bizalomról és egy olyan üzletről szól, amelyben minden fél nyertes - mondta.

Török Zsombor, a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. (NIPÜF) vezérigazgatója közölte: 12 városban vásároltak területeket és készítik azokat elő vállalkozások - a leendő bérlők - számára.

Jelenleg 80-nál több céggel tárgyalnak több száz hektárnyi fejlesztési területről és több 100 ezer négyzetméternyi ipari csarnok előkészítéséről - tette hozzá.

Horváth Richárd polgármester rámutatott: fontos, hogy a hatvaniak érezzék, a fejlesztések róluk szólnak. Emlékeztetett: az elmúlt években 1600 új munkahely jött létre a városban, amely ezzel az országos foglalkoztatási toplisták élmezőnyébe tartozik.