e-Közigazgatás képzés és konferencia

2014. október 16-án telt házzal, több mint 300 fő részvételével zajlott az e-Közigazgatás Képzés és Konferencia, melynek fókuszában az elektronikus iratkezeléssel kapcsolatos jogszabályváltozások álltak: több új, hamarosan induló elektronikus postai szolgáltatásnak és egy 2014. július 1-jével hatályos új rendeletnek (27/2014 (IV.18.) KIM) köszönhetően az intézményeknek egyszerűbb lesz az elektronikus ügyintézés megvalósítása. Az új szabályozások azonban számos kérdést vetnek fel, melyek mihamarabbi tisztázása minden közintézmény érdeke a jogszabályban foglalt követelmények betartása érdekében.
A konferenciát kifejezetten a közfeladatot ellátó szervek képviselői számára szervezte meg az Informatika a Társadalomért Egyesület, hogy a résztvevők hiteles forrásból tájékozódhassanak a jogszabályi változásokról, azok gyakorlati alkalmazásáról, a postai SZEÜSZ rendszerrel kapcsolatos tervekről, az iratkezelést elektronikus útra terelő megoldásokról, azaz összességben a közintézmények elektronikus iratkezelésének jövőjéről.
A rendezvény iránt hatalmas volt az érdeklődés, azonban a kötött létszámkeret miatt a konferenciát megelőző két hétben új regisztrációt már nem tudtak befogadni a szervezők. Akiknek nem volt lehetőségük a helyszínen személyesen követni az előadásokat, azok kérésére az alábbiakban elérhetővé tesszük az előadók prezentációinak anyagát, illetve az előadásokról készült videofelvételeket is!

A rendezvényen készült beszélgetésekről készült videók megtalálhatóak az egyesület youtube csatornáján:
https://www.youtube.com/user/infoter2011