Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
4 találat a(z) "pedagógusok" cimkére.

Milyen kihívások elé állítja a digitalizáció a Mastercardot?

2018. november. 27. 10:45
Hogyan reagál a pénzügyi óriás a gyorsan váltakozó kihívásokra? Milyen célkitűzéseket igyekszik megvalósítani? Többek közt ezekről is beszélgettük a Mastercard képviselőjével, Martinovic Borisszal.

Nem csak az iskolai eszközök, a tanárképzés is modernizálódik

2018. november. 06. 13:28
Az oktatás hatalmas átalakuláson megy keresztül. Nem csak a tantermek és az eszközök modernizálódnak, hanem a tanárképzés és maga az oktatási folyamat is. Milyen kihívásokat eredményez az átalakuló környezet, és hogyan tanítanak jelenleg? Erről beszélgettünk az ELTE rektorhelyettesével.

Átalakuló oktatás, változatlan hozzáállás – miben kell változniuk a pedagógusoknak?

2018. november. 05. 09:04
Az oktatás olyan gyorsan változik, hogy fizikai képtelenség volna, hogy a pedagógusok az évtizedek óta ismert szerepkörben maradjanak. De mit jelent ez a gyakorlatban, milyen kihívásokra kell felkészülnie a pedagógusoknak az elkövetkező években, hónapokban? Erről beszélgettünk Horváth Ádámmal.

Sipos Imre: A köznevelés problémája és lehetséges kiutak

2014. augusztus. 18. 05:26
A köznevelés elmúlt években elért eredményeiről és jövőbeli feladatairól, illetve a hangsúlyosabb állami szerepvállalásról számolt be előadásában Sipos Imre, köznevelésért felelős helyettes államtitkár. Hangsúlyozta: a digitális kompetencia és nyelvtudás fejlesztése nagyon fontos a fiatalok körében, de ezzel együtt kiemelt cél még, hogy javuljanak a tanulók mérési eredményei. Emellett bemutatta a teljes köznevelési rendszer színvonalának emelésére tett...