Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
61 találat a(z) "NHIT" cimkére.

A mágikus kriptodevizán túl – laikusoknak, érthetően

2018. március. 22. 07:00
Manapság naponta találkozni a bitcoin vagy kriptovaluta kifejezésekkel, s ezek jelentése legtöbbször még mindig misztikus ködbe burkolózik. Mik ezek pontosan, hogy válthatók át kézzel fogható pénzre, és hogyan lehet bányászni ezeket? Ennek jártunk utána a téma szakértőivel.

Vágujhelyi Ferenc: Nem szabad elidegeníteni a gyerekeket az algoritmikus gondolkodástól!

2018. március. 08. 08:20
Ha informatikusokat akarunk képezni, akkor nem szabad elidegeníteni a gyerekeket az algoritmikus gondolkodástól – ez a álláspontja a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács elnökének. Vágujhelyi Ferenc szerint ez nem informatikai kérdés. Igazi pedagógusok kellenek. Az NHIT elnökével a digitalizáció és az oktatás kapcsolatáról beszélgettünk az ITBusiness & Technology konferencián.

A blockchaintől a Digitális Esély pályázatig – interjú Vágujhelyi Ferenccel

2017. december. 11. 09:28
Külső tekintély nélküli hitelesség – így foglalta össze néhány szóban a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács elnöke a blockchain technológia jelentőségét. Röviden kitért a technológia lehetséges alkalmazására a nemzetek közötti együttműködések területén, ezen kívül beszélt a 4 évvel ezelőtt indult Digitális Esély pályázat jelentőségéről is.

NHIT: A "kormányzati e-papír" koncepció"

2016. szeptember. 14. 08:10
A közigazgatás jelentős mértékben az információ kezelésének és feldolgozásának a tudománya. Ez a megállapítás teljesen független a modernkori informatikától, annak létrejötte előtt évszázadokkal is igaz volt. A beérkező adatokat szigorú protokoll szerint érkeztetik, szignálják, iktatják, amely sok analógiát mutat a számítógéppel végzett modern adatfeldolgozással. A műveleteket hagyományosan emberek végzik, munkájuk során az egy-egy ügyet jellemző adatoknak egy...

„Digitális Esély” 2016-ban is

2016. szeptember. 13. 15:19
A Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) és a SAP szoftvercég 2016-ban is meghirdeti „Digitális Esély 2016” címmel pályázatát, amelynek célja a szociálisan hátrányos helyzetben lévő gyermekek, fiatalok infokommunikációs felzárkózásának és digitális oktatásának támogatása. A pályázat ünnepélyes bejelentésén Sik Zoltán Nándor, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács alelnöke elmondta: az NHIT mint a kormány infokommunikációs ügyekben véleményező és...

Infotér Konferencia 2016 – Vágujhelyi Ferenc előadása

2016. november. 22. 10:34
„Tudomásul kell vennünk, hogy a böngésző az ablak a világra” – jelentette ki Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács elnöke, az idén hétéves Infotér Konferencián. Hangsúlyozta, fontos az e-közigazgatás fejlesztése, az állam és polgárok közötti kapcsolattartás egyszerűsítése. Szerinte a közadat gazdálkodás kiterjesztése mellett a digitális tudás és kompetenciák erősítésére, a műszaki tudományos oktatás formálására elengedhetetlen több...

IT Business & Technology 2016 – Ha túl vagyunk az alapokon… Digitális Jólét a mindennapokban

2016. március. 28. 06:34
„Ha túl vagyunk az alapokon… Digitális jólét a mindennapokban” címmel rendeztek kerekasztal fórumot az IT Business & Technology konferencián. A beszélgetés résztvevői olyan kérdéseket feszegettek, mint az oktatás problémái – informatikusok képzése, digitális eszközök a tanórákon –, vagy az elektronikus közszolgáltatások fejlesztése területén meglévő tennivaló.

Infoprog 2016

2016. március. 22. 17:02
Idén ünnepeljük a Kárpát-medencei magyar tannyelvű középiskolák informatikai versenyének, az INFOPROG fennállásának XX. Évfordulóját. Ez év április 21-22. között immár huszonegyedik alkalommal mérettetnek meg a bejutott csapatok az INFOPROG 2016 programozói verseny döntőjében, mely egyúttal a szlovákiai magyar középiskolák országos bajnoksága is. Az egyedülálló kezdeményezés döntőjének a szlovákiai Fülek és Salgótarján ad otthont.

Idén 20 éves az NHIT

2016. június. 28. 06:58
20 éves jubileumát ünnepelte a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács. Az alkalomból konferenciát és egy zártkörű vacsorát tartottak a volt és jelenlegi tagoknak. Az ünnepségen az NHIT volt elnökei értékelték azokat az időszakokat, amikor ők álltak a szervezet élén. Vágujhelyi Ferenc, jelenlegi elnök, pedig arról is beszélt, hogy milyen szerepet szán a tanácsnak a jövőben!

IT Parlament 2016 – Vágujhelyi Ferenc: Az NHIT beszámolója és jövőbeni tervei

2016. július. 29. 10:31
A Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács elmúlt húsz évét értékelte Vágujhelyi Ferenc a 6. Információs Társadalom Parlamentjén. A szervezet elnöke bemutatta a tanács indulásának főbb mozzanatait, illetve kitekintést adott a jövőbeli célokra, programokra is. Hozzátette, az IKT iparágra a kormány már nemcsak a nemzetgazdaság egyik kitörési pontjaként tekint, hanem egy olyan eszközrendszerként, amely képes hozzájárulni az állampolgárok jobb, tartalmasabb...

összesen: 61 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7