Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
5 találat a(z) "nemzetbiztonság" cimkére.

Terítéken a nemzetbiztonság – interjú Kristóf Péterrel

2017. augusztus. 28. 08:54
A 7. InfoParlament „Nemzetbiztonság gazdasági oldalról” című, délutáni panelbeszélgetését Kristóf Péter, az Infotér egyesület szakértője moderálta. Őt kérdeztük arról, miért került ennyire középpontba idén a biztonság kérdése, és hogy milyen fontosabb megállapítások születtek a vita során, melyen kutatóintézetek, minisztériumok, a Magyar Nemzeti Kereskedőház, valamint a Magyar Államkincstár képviselői is jelen voltak az állami oldalról.

Évi negyvenezer adatot kérnek a hatóságok a Telenortól

2013. július. 18. 13:33
Évi 70 millió forintjába kerül a Telenornak, hogy a különböző hatóságok által igényelt 40 ezer mobiltávközlési adatot kiadja - mondta Erdélyi Márk, a távközlési szolgáltató társaság jogi igazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.A személyes és helyhez kötött adatok 70 százalékát a rendőrség kéri, 20 százalék jut a bíróságokra és ügyészségekre, míg 10 százalék az adóhatóságra.

A Huaweit és a ZTE-t vizsgálja az Egyesült Államok

2012. szeptember. 13. 18:45
Nemzetbiztonsági kockázatokat rejthet magában a Huawei és a ZTE kínai cégek további terjeszkedése az amerikai piacokon, ezek feltárásába kezd kongresszusi testület csütörtökön. A kongresszus hírszerzési bizottsága vizsgálja meg, hogy a kínai vállalatok fokozott piaci szerepe jelent-e nemzetbiztonsági kockázatot az Egyesült Államokban, és esetlegesen adhat-e teret bármilyen kémtevékenységnek. A Huawei és a ZTE is tagadja a vádakat, mondván, tevékenységük pusztán...

Az Infotér ajánlja: az elmúlt hónapok legérdekesebb videói

2012. április. 10. 07:37
Közösségi vásárlás; információs hadviselés; digitális írástudás; operatív programok; állambiztonsági iratok, egészségügyi tanácsadás és digitális nemzetegyesítés az interneten… az elmúlt hónapokban számos érdekes témát dolgoztunk fel videó formában is: meghatározó piaci, illetve kormányzati szereplőkkel beszélgettünk, és megannyi fontos eseményre látogattunk ki. Összeállításunkban kiválogattuk az Infotér videók legjavát.

Elkészült a nemzetbiztonság érdekeit érintő közbeszerzések szabályozása

2011. augusztus. 30. 08:25
Csak biztonsági minősítésen átesett fő- és alvállalkozók indulhatnak azokon beszerzéseken, amelyek minősített adatotokat tartalmaznak, az ország alapvető biztonsági, nemzetbiztonsági érdekeit érintik, illetve különleges biztonsági intézkedést igényelnek - egyebek mellett ezeket tartalmazza az a kormányrendelet tervezet, amely a kormány honlapján jelent meg.A jövő év első napján hatályba lépő új közbeszerzési törvény rögzíti, hogy a nemzetbiztonság érdekeit érintő...