Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
15 találat a(z) "munka" cimkére.

A munkavállalók közel fele már a szabadidejében is dolgozik

2018. szeptember. 04. 10:00
A mobil technológia terjedése nem csak a kommunikációnkat alakította át gyökeresen: az okostelefonoknak köszönhetően egyre inkább eltűnik a határ a munka és a magánélt között. Az európai dolgozók 45 százaléka például már a hivatalos munkaórákon és az irodán kívül is folyamatosan elérhető, a kollégák rendelkezésére áll. A technológia által biztosított rugalmasságot azonban maradéktalanul kiélvezzük, a munkavállalók 24 százaléka a mobiljának köszönhetően például...

Hat foglalkozás, ahonnan 20 éven belül eltűnik a hús-vér munkaerő

2018. október. 26. 13:00
Nem kérdés, hogy a robotok megjelenése újrapozícionál egy tucatnyi hivatást. Az már viszont annál inkább firtatandó topik, hogy mely foglalkozások űzői szorulnak majd ki a munkaerőpiacról, hála a mesterséges intelligencia vezérelte robotoknak. Ennek járt utána a McKinsey & Company.

Világszerte hódítanak a multigenerációs munkahelyek

2018. október. 02. 10:00
Szeretjük, ha több generációval dolgozhatunk együtt, ráadásul az életkor szerinti színes csapatok a dolgozók szerint is hatékonyabbak. A nehézséget elsősorban a korosztályok közötti kommunikáció okozza, a magyar munkavállalók ugyanakkor könnyebben megtalálják a közös hangot. Felettesünk életkorával kapcsolatban egyébként rugalmasak vagyunk, csakúgy, mint az online térbe átnyúló munkahelyi kapcsolatokkal.

Soha nem látott mélyponton a munkanélküliség

2018. június. 28. 12:00
A március-májusi időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 457 ezer volt, 64 ezerrel több, mint egy évvel korábban. Ebben az időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma az egy évvel korábbihoz képest 32 ezerrel 171 ezerre, a munkanélküliségi ráta 0,7 százalékponttal 3,7 százalékra csökkent – jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A foglalkoztatottak száma várhatóan idén a nyári hónapokban fogja átlépni a 4,5 millió főt az...

Még mindig nem divat otthonról dolgozni

2018. június. 26. 09:30
Az otthoni munkavégzés ugyan számos előnyt hordoz magában, mégis csak kevés munkavállalónak adatik meg ilyen formán dolgozni – derült ki az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat jelentéséből.

Nehéz munkaerőt szerezni, de még nehezebb megtartani

2018. június. 22. 08:00
A KSH 2017-es munkaerőpiaci folyamatok vizsgálata kimutatta, hogy a gazdasági növekedés a korábbinál több területen eredményezett munkaerőhiányt.

Ülni vagy állni? Az irodai munka mítosza megoldódni látszik

2018. július. 02. 08:00
A táppénzes hiányzások 25 %-át a sok üléssel összefüggésbe hozható mozgásszervi betegségek adják ki. A KSH adatai szerint az összes táppénzes kiadás 89 milliárd forintra rúgott 2016-ban.

Digitális gazdaság – Kihívások a munka világában

2016. október. 06. 17:10
A negyedik, avagy digitális ipari forradalom már jó ideje tart, és ennek a munka világára gyakorolt hatásai is érezhetőek. Ehhez az új társadalmi viszonyteremtő folyamathoz pedig csak alkalmazkodni lehet. Ezzel kapcsolatban három lényegi kérdést fogalmaz meg napjainkban Európaszerte a szakszervezeti oldal: Hol történik az értékteremtés, és hova folyik a pénz? Ezek a vállalkozások, munkáltatói egységek hogyan járulnak hozzá a szociális rendszerek fenntartásához?...

Tartósan 4 millió felett a foglalkoztatottak száma

2015. január. 28. 09:39
Tovább folytatódnak a kedvező munkaerőpiaci trendek hazánkban. A 2014. október-decemberi időszakban a 15-74 év közötti foglalkoztatottak létszáma az egy évvel korábbinál 172 ezerrel, 4 millió 142 ezerre nőtt. A munkanélküliségi arány hónapok óta 7 százalék körül mozog, jelenleg 7,1 százalékon áll. A foglalkoztatás folyamatos javulásában egyre meghatározóbb szerepe van a versenyszféra bővülésének. A 15-64 éves korosztály a foglalkoztatási aránya egy év alatt 3,2...

Online keresnek egyre többen munkát

2014. július. 17. 12:33
Míg a munkanélküliségi ráta egy év alatt jelentősen mérséklődött, az új munka reményében regisztrálók száma folyamatosan nő. A Profession.hu jelentéséből kiderül, hogy nemcsak a hirdető cégek és a feladott álláshirdetések, hanem a regisztrált álláskeresők száma is nőtt a tavaly júniusi adatokhoz képest. Az oldal online rendszerébe 36 százalékkal több új pozíció került, az álláskeresők pedig 44 százalékkal több hirdető állásajánlatai között böngészhetnek.

összesen: 15 db | 10 db/oldal

1 2