Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
42 találat a(z) "mesterséges intelligencia" cimkére.

Csúcstechnika a zsebben: ezzel leszünk elfoglalva idén

2018. január. 07. 10:01
Hét pontban foglaljuk össze azokat a technikai újdonságokat, amelyek a kísérletezés fázisából átkerülnek 2018-ban a mindennapokba. Íme, a 2018 legmeghatározóbb fogyasztói trendjeinek listája a Telenor Research 2018-as trend-előrejelzése szerint:

Lexi, a jogi Knight Rider

2018. február. 12. 21:46
Ismerjék meg Lexit, az iLex Systems által kifejlesztett jogi chatrobotot. A magyarul beszelő robot polgári jogi kérdésekre válaszol. Az iLex kognitív rendszere mögött az IBM Cloud és a Watson mesterséges intelligenciája áll, amely nem csak tárhelyet és akár önállóan tanuló MI-t, de fejlesztői környezetet is biztosít a működéshez. A találmány forradalmasítja a hagyományos jogi technikákat. Nézzék csak!

Így látja a Huawei a mesterséges intelligencia jövőjét

2017. szeptember. 06. 12:52
A kínai vállalat a berlini IFA szakkiállításon mutatta be első, mobil mesterséges intelligencia (AI) platformú processzorát, a Kirin 970-et. A társaság szerint az új fejlesztés megváltoztatja az eszközök és az emberek közti interakció eddigi módját azzal, hogy a felhőszolgáltatásokat az AI (Artificial Intelligence) gyors feldolgozó-képességével és érzékenyégével egyesíti. A Kirin 970 hajtotta készülékek támogatják a valós idejű képfelismerést, a hangalapú...

40 nap alatt szedett fel 3000 évnyi tudást a Google mesterséges intelligenciája

2017. október. 19. 09:35
Tavaly márciusban a mesterségesintelligencia-fejlesztés igazi mérföldköveként ünnepelte a világ, amikor a Google MI-je, az AlphaGo legyőzte go játék emberi világbajnokát, a dél-koreai Lee Sedolt. A go az MI-fejlesztés szempontjából sokkal keményebb dió, mint a sakk, jóval nagyobb benne a variációk száma, és különösen fontos benne az intuíció és a kreativitás. Ezt jóval nehezebb leprogramozni, mint mondjuk a történelem összes sakkjátszmájából egy adatbázist...

Magyarul beszélő, jogi területen bevethető chatbotot mutattak be

2017. október. 17. 18:20
Lexi a Pécsi Tudományegyetem hallgatóival együtt tanulja a jogot. A projekt részeként bemutatták a cég Lexi névre hallgató, mesterséges intelligencia alapú oktatási eszközét. Lexi egy olyan chatbot, amely magyarul válaszol polgárjogi kérdésekre, a feladata pedig jelenleg az, hogy demonstrálja, miként lehet használni a kognitív technológiákat a jog területén.

Melyik az okosabb? Az Apple vagy a Google?

2017. október. 09. 07:40
Úgy tesztelték a nagy gyártók mesterséges intelligenciájának az IQ-ját, mint az emberekét. Íme, az ember-gép, gép-gép összevetés. Ha próbálgattuk már (angolul) a virtuális asszisztenseket, a Siri-t, a Cortana-t vagy éppen a Google-t, akkor kiderülhetett, hogy ugyan hasznosak és segítőkészek, de néha lehangolóan buták, s az alapvető parancsokat sem értik.

Kínában fejlesztene a Google

2017. november. 13. 12:00
Az óriáscég annak ellenére, hogy a kínai hatóságok mind a keresőjét, mind pedig a mobil alkalmazásboltját tiltólistára tették, mesterséges intelligenciával (AI) foglalkozó szakembereket kezdett toborozni a Pekingben felállítandó csapatába. A Financial Times szerint a Google az elmúlt egy évben nagy energiákat fordított arra, hogy megtalálja a megfelelő alkalmazottakat, és májusban utalt először arra, hogy valóban tervezi egy AI-szakemberekből álló team...

Mesterséges intelligenciával toboroz fiatalokat a MOL

2017. március. 30. 09:38
Chatbotot vetnek be, hogy a fiatal felhasználók hasznos információkat kaphassanak a vállalat toborzó programjáról, a GROWWW-ról. A chatbot olyan eszköz, amelynek üzenetet lehet küldeni és az üzenetnek megfelelően válaszol. A botok alapvetően a mesterséges intelligenciát ötvözik az emberi interakcióval.

Machine Learning: miért hasznos, ha a gépek is tanulnak?

2017. március. 02. 09:06
A Dolgok Internetét a többség úgy értelmezi, hogy a hétköznapi tárgyak intelligenssé válnak, illetve rákapcsolódnak a világhálóra. Az viszont még korántsem elég, hogyha ezeket az élettelen tárgyakat „ellátjuk az érzékelés képességével”. A Qulix Systems üzleti részlegvezetője szerint a fejlődés következő lépcsőjében inkább hagynunk kellene, hogy maga az Internet of Things (IoT) gondolkodjon és tanuljon.

Akár szelfivel is fizetnének a fogyasztók

2017. március. 01. 17:46
Pozitívan értékelik a felhasználók a virtuális valóság, valamint a szelfivel történő fizetés térnyerését – derül ki a Mastercard digitális fizetési kutatásából. A kártyagyártó a PRIME és a Synthesio kutatócéggel közösen készítette tanulmányát, amelyhez több mint 3,5 millió közösségi médiában megjelent bejegyzést elemeztek. Arra az eredményre jutott, hogy a digitális tárcák érdeklik leginkább a fogyasztókat jelenleg, az elemzett – fizetéstechnológiáról szóló –...

összesen: 42 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5