Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
60 találat a(z) "közösségi oldal" cimkére.

Mennyire féltsük a közösségi oldalakon lévő adatainkat?

2019. január. 18. 13:00
Minden ötödik social média-felhasználó személyes adatával visszaéltek már valamilyen formában, így a többségnek már megfordult a fejében az is, hogy törli profilját – mutatta meg a Groupama Biztosító kutatása.

Péterfalvi: személyes adatainkkal fizetünk az "ingyenes" szolgáltatásokért

2018. április. 18. 06:30
A közösségi oldalak által nyújtott szolgáltatásokhoz nem ingyen jutunk hozzá - hívta fel a figyelmet Péterfalvi Attila. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke a Rádió Orienten rámutatott: sokszor személyes adatainkkal fizetünk az online felületeken szabadon elérhető lehetőségekért. Az Európai Adatvédelmi Testület május 25-től kezdi meg működését.

Bekeményít végre a Facebook?

2018. április. 12. 08:49
A közösségi oldal közleménye szerint tegnaptól a Facebook minden felhasználója, így a magyar felhasználók hírfolyamában is megjelenít egy figyelmeztetést. Ennek linkjére kattintva a felhasználók egyszerűen áttekinthetik, hogy milyen alkalmazások férnek hozzá a közösségi hálózaton tárolt adataikhoz. Olvasói visszajelzések szerint sokan nem látják még a hírfolyamukban a figyelmeztetést. Vélhetően csak arról van szó, hogy még nem jutott el minden magyar...

Szélsőséges csoportot tiltott ki oldalairól a Facebook

2017. szeptember. 21. 12:51
A közösségi portál veszélyesnek minősítette és betiltotta a mianmari rohingja lázadócsoport, az Arakáni Rohingja Üdvhadsereg (ARSA) oldalát. A Mianmarban jogfosztott muzulmán kisebbség, a rohingják lázadása az ország északi részén fekvő Arakán államban kezdődött a helyi rendőrőrsök elleni támadásokkal augusztus végén, ezt torolta meg a mianmari hadsereg hadműveleteivel, amit az ENSZ etnikai tisztogatás iskolapéldájának minősített.

Elege lett a Facebooknak, bekeményít a technológiai óriás

2017. szeptember. 12. 08:56
A Facebooknak és az európai politikusoknak is elege lett abból, hogy a közösségi oldalon nap, mint nap megszámlálhatatlan mennyiségben jelennek meg álhírek. A legnagyobb közösségi oldal ezért úgy döntött, nagyon komolyan büntetni fogja az álhírek terjesztőit - a témával a Médiaklikk című magazinműsor foglalkozott. Az álhírek az utóbbi években elképesztő hódítóútra indultak. A közösségi médián keresztül emberek millióihoz jutnak el hamis információk, amely...

Durván átalakul a Facebook hírfolyama

2017. október. 24. 22:22
A közösségi oldal, amelyik nyitóoldalán hirdeti, hogy „Ingyenes, és az is marad”, újabb kényszerű bevételnövelő intézkedéssel próbálkozik. Bejelentette a Facebook, hogy vizsgálják, két hírfolyamot fognak indítani. Annyira vizsgálják, hogy már be is vezették több országban, köztük a szomszédos Szlovákiában, Szerbiában, valamint Bolíviában, Kambodzsában, Guatemalában és Srí Lanka-ban.

Védd magad - a munkáltatóval szemben – A Facebookon is, másutt is

2017. október. 03. 15:05
Tévedés például, hogy a munkáltatók a jelentkező személyes adatait pusztán azért kezelhetik, mert azok egy közösségi oldalon nyilvánosan hozzáférhetőek. Ezt állapítja meg szakvéleményében az európai uniós tagállamok adatvédelmi biztosaiból és a tagállami adatvédelmi hatóságok képviselőiből álló 29-es Adatvédelmi Munkacsoport, írja az Advocatus, a DLA Piper jogi blogja. A legújabb vélemény több problémás munkahelyi adatkezelési esetet tárgyal.

Ezzel a módszerrel nem cenzúrázza a Facebook és a Google az internetünket

2017. november. 28. 07:34
Sokszor vádolják manapság a közösségi oldalakat azzal, hogy nem csupán információforrásként, hanem véleményformáló szerepben tűnnek fel. Korántsem új jelenségről van szó. Ki is dönti el, milyen weboldalakat találunk? Nem teljesen mi. Még 2011-ben publikálta Eli Pariser a The Filter Bubble: What the Internet Is Hiding from You (A szűrőbuborék: amit az internet elrejt előlünk) című művét, amelyben azt vezeti le, hogy a nagy webes szolgáltatók arra törekednek, hogy...

Facebook tippek: beállítások, amiket ajánlott betartani

2017. március. 23. 08:09
Néha a pillanat hevében olyasmit is posztolunk, amit később megbánunk. Vagy éppen mások helyezik el az idővonalunkon. Érdemes a magánéletünket valamivel jobban biztonságban tudni a közösségi oldalon néhány alapbeállítás segítségével – ha még nem tettük volna meg. Pár kattintással sok későbbi kényelmetlenséget lehet elhárítani.

A közösségi médiaportálok lassan reagálnak az illegális és veszélyes tartalmakra

2017. május. 03. 08:03
A legnagyobb közösségi médiaportálok "szégyenletesen lassan" reagálnak a felületeiken megjelenő illegális és veszélyes tartalmakra, és még a gyerekekről készült szexuális tartalmú felvételeknek, vagy a terrorszervezetek nyíltan toborzó célú posztjainak eltávolítása is túl sokáig tart - olvasható a brit parlament alsóházának belügyi bizottsága által összeállított, hétfőn ismertetett tanulmányban.

összesen: 60 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6