Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
204 találat a(z) "it biztonság" cimkére.

Ha torrentezik a Pirate Bayen, a számítógép láthatja kárát

2017. szeptember. 19. 13:30
Ez nem a szokott mantra, ezúttal nem jogszerűségről, a törvények betartásáról van szó: az ESET biztonsági cég is ártalmas kódokat észlelt a torrentezők legnépszerűbb portálján. Szombaton észlelték torrentezők, s tették közzé fórumokon, közösségi oldalakon, hogy a Pirate Bay felkeresése után számítógépük processzorhasználata megugrott, a PC-jük lelassult.

Komoly kár érheti, ha nem kapcsolja ki a Bluetooth-t

2017. szeptember. 18. 12:00
Legkevesebb 8 milliárd eszközt érinthet a Bluetooth sérülékenysége. Teljes ellenőrzés szerezhető a Bluetooth kommunikációs technológiát használó windowsos, linuxos, macOS-es és mobil eszközök felett a BlueBorne nevű támadási módszerrel – írja a CompWorld.

Biztonsági intézkedések, hogy ne legyen a számítógépünkből zombi

2017. szeptember. 14. 07:51
A bányászó botnetek most visszatértek és kártékonyabbak, mint valaha. Két új botnet olyan kártékony programmal fertőzi a számítógépeket, amely képes észrevétlenül installálni magát a gépeken azért, hogy digitális pénzt „bányásszon” a bűnözőknek. Főként legális szoftvereket használnak a blockhain alapú virtuális pénznemek létrehozásához. Egy esetben a kutatók becslése alapján egy 4 ezer számítógépből álló hálózat akár 7.650.000 forintot (30 ezer dollárt) keresett...

Kiemelt téma volt a kibervédelem az EU védelmi tanácskozásán

2017. szeptember. 12. 09:46
A kibertámadásokra való felkészülés, valamint a tömeges migrációval összefüggő kihívások voltak a fő témák az Európai Unió védelmi minisztereinek észtországi informális találkozóján - nyilatkozta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes szeptember 7-én, telefonon az MTI-nek. Vargha Tamás kifejtette: a tanácskozáson az új típusú biztonsági kihívások közül kiemelten foglalkoztak a hibrid hadviseléssel, a kiberfenyegetésekkel. Ehhez...

Szükség lehet az etikus hekkerekre

Felülvizsgálja a kormány a kiberbiztonsági stratégiát

2017. szeptember. 07. 20:57
Felülvizsgálja a kormány az ország kiberbiztonsági stratégiáját, megfogalmazza a szükséges intézkedéseket, a biztonságot szolgáló uniós szabályokat pedig jogharmonizációs eljárásokat követően átveszi a következő egy évben – mondta Deutsch Tamás, a Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos csütörtökön Budapesten, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. konferenciáján.

A Dragonfly hackerei átveszik az irányítást energetikai rendszerek fölött

2017. szeptember. 07. 12:32
Tapasztalt számítógépes kalózoknak sikerült betörniük amerikai, svájci, török és esetleg más országbeli társaságoknak abba a központi rendszerébe, amely a cégek működését irányítja - állítja a Symantec vállalat egy szerdán Washingtonban nyilvánosságra hozott jelentésében. Ezzel a hackerek megteremtették annak lehetőségét, hogy szabotálják a cég tevékenységét, és ezt rombolásra tudják felhasználni egy jelentősebb geopolitikai konfliktusban.

Kíváncsi szemek elől védjük a mobilt

2017. szeptember. 06. 11:06
Hiába a legjobb jelszavas védelem, a biztonságos internetkapcsolat, az aktív vírusvédelem, ha simán átkukucskálnak a vállunk fölött. Elég egy észrevétlen pillantás a monitorunkra vagy a telefonunk kijelzőjére, és máris a legértékesebb adataink kerülhetnek veszélybe. Bizalmas információk, jelszavak, szakmai titkok: nyilvános helyeken, sőt a munkahelyünkön is áldozattá válhatunk. A Ponemon Intézet felmérése szerint tízből kilencen tapasztalták már, hogy belenéztek...

Célpontja Magyarország az internetes bűnözésnek?

2017. szeptember. 05. 07:29
Közzétették a digitálisan leginkább veszélyeztetett európai országok listáját. A Website Builder Expert (WBE) felmérése szerint sorrendben a 10 legveszélyeztetettebb európai ország:

Riasztást adtak ki a Locky zsarolóvírus miatt

2017. szeptember. 01. 20:50
Az elmúlt időszakban napi 23 millió, a Locky zsarolóvírus új variánsát tartalmazó kéretlen levelet küldhettek ki. Ez olvasható a központ pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében. Ismertették: a levelek kártékony mellékletet (pdf vagy 7zip fájlt) vagy hivatkozást tartalmaznak, tárgyként megnyitásra ösztönző üzenettel a gyanútlan felhasználóknak (egyebek mellett “please print”, “documents”, “scans”, “images” vagy “Payment_201708-6165″).

Fél év alatt az ipari számítógépek 40 százalékát érte támadás

2017. március. 31. 08:15
Tavaly a második fél évben a technológiai szektor nagyvállalati számítógépeinek 40 százalékát érte kibertámadás. Ezek három legfőbb forrásai az internet, a mobil adattároló készülékek, valamint a rosszindulatú e-mailek és beágyazott forráskódok voltak. A Kasperksy Lab felmérés szerint tavaly a második fél évben a kártékony-program letöltést és a hozzáférést adathalász weboldalakhoz a vizsgált számítógépek 22 százalékán blokkolták. Eszerint majdnem minden ötödik...

összesen: 204 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11