Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
19 találat a(z) "elektromobilitás" cimkére.

Regionális együttműködés az önvezető autók fejlesztéséért

2018. március. 23. 17:57
A magyar-osztrák-szlovén együttműködési megállapodással különösen kedvező feltételeket teremthetünk a Zalegerszeg-Graz-Maribor háromszögben, illetve a környező országokban az önvezető autók határokon átnyúló tesztelésének elvégzéséhez – mondta Varga Mihály a szándéknyilatkozat aláírását követő sajtótájékoztatón. A nemzetgazdasági miniszter hozzátette: a járműgyártás jövője kétség kívül az elektromobilitásban, az automatizált, autonóm vezetési rendszerekben,...

Nemzetközi együttműködésre van szükség az elektromobilitás fejlesztésében

2017. szeptember. 20. 08:48
Nemzetközi együttműködésre van szükség az elektromobilitás fejlesztésében és az iparág előtt álló kérdések megválaszolásában, mivel ezen a téren nincsenek speciálisan magyar megoldások, az iparág jövője egész Európa számára az egyik legjelentősebb kihívás - mondta Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár kedden Budapesten, az Emobility Forum 2017 konferencián.

Ipar 4.0: régiós kezdeményezés segíthet a kkv-knak

2017. szeptember. 13. 08:10
A lengyelországi Krynicában megrendezett nemzetközi gazdasági fórumon stratégiai partnerség jött létre a lengyel és magyar iparági klaszterek között. A fő cél, hogy mindkét országban erősítsék a kkv-k jelenlétét az innovatív technológiák piacán. A varsói Mazovia ICT klaszter, a Lengyel Energia Klaszterek Szövetsége, valamint az Okos Jövő Innovációs Klaszter stratégiai partnerséget kötöttek a Queen Jadwiga Foundation szervezettel.

Egyre több elektromos töltő lesz az országban

2017. november. 21. 23:27
Hazánkban több mint 300 elektromos töltőállomás telepítését kezdték meg. Az Okos Jövő Innovációs Klaszter novemberi klubestjén az elektromobilitás kapta a főszerepet. A klubesten dr. Ugron Gáspár, az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója adott elő a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudomány Egyetem Egyesült Innovációs és Tudásközpontjában.

Elektromos autókkal bővült több állami intézmény gépjárműflottája

2017. december. 26. 07:01
Az elektromobilitás térnyerése segít visszaszorítani a közlekedésből származó károsanyag-kibocsátást, és pozitív hatással van a magyar gazdaság fejlődésére is – mondta Varga Mihály az állami intézményeknek készült elektromos autóflotta átadásáról szóló sajtótájékoztatón. Hozzátette: célunk, hogy az állami pénzből gazdálkodó intézmények járművei között az elektromos autók aránya 2030-ra elérje a 30 százalékot.

„Magyarország az elsők között lépett az elektromobilitás elterjesztésében”

2017. december. 01. 08:00
Az ipari termelés távlati fejlődésének, így az elektromobilitás, az önvezető járművek, valamint az ezt támogató távközlési fejlesztések terén kialakult európai együttműködésnek Magyarország fontos szereplője – jelentette ki Lepsényi István az uniós Versenyképességi Tanács ülésén Brüsszelben. A nemzetgazdasági tárca gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára hozzátette: éppen ezért támogatjuk kiemelten a digitalizációt elősegítő eszközök...

Tetszik a bolgároknak a magyar duális szakképzés

2016. március. 18. 08:09
A régiós együttműködés fejlesztésének lehetőségeiről tárgyalt Varga Mihály Bozhidar Loukarski bolgár gazdasági miniszterrel. A tanácskozás kiemelt témája volt a duális szakképzés, amelynek magyarországi gyakorlata alapján további tapasztalatcserét kezdeményezett a bolgár fél. A magyar kormány tisztában van az iskolai alapozó szakképzésnek egy ország gazdaságát alakító szerepére, jelentőségére, ezért folyamatosan vezet be duális szakképzési innovatív elemeket.

Környezetvédelem hajtja a közszféra új autóit

2016. május. 17. 07:53
A kormány elkötelezte magát amellett, hogy a régió vezető államává váljunk az elektromobilitás területén – mondta Varga Mihály, amikor átadta a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságnak azt a hét elektromos gépjárművet, amely ezentúl a kormányzati flotta részét képezi. A nemzetgazdasági miniszter kijelentette: az elérendő célok egyértelműek, 2020-ra 50 ezer környezetkímélő gépjárműnek kell futnia a magyar utakon. Varga Mihály a Jedlik Ányos terv végrehajtásának...

E-mobilitás konferenciát tartottak Budapesten

2016. június. 10. 08:29
Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár szakpolitikai előadást tartott a Budapesti Corvinus Egyetemen (BCE) megrendezett E-mobilitás konferencián, 2016. június 9-én. Ezt követően az államtitkár részt vett a Közlekedéstudományi Egyesület, a Jedlik Ányos Klaszter, a BCE és annak Regionális Energiagazdasági Kutatóközpontja által szervezett kerekasztal-beszélgetésen is.

Magyarország a régió vezető országa lesz az elektromobilitás területén

2016. január. 06. 01:02
Magyarország vezető szerepet tölt majd be az elektromobilitás területén a közép-európai régióban, a kormány céltudatos intézkedésekkel segíti az elektromobilitás elterjedését - erről Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára beszélt az M1 aktuális csatorna műsorában kedd este.

összesen: 19 db | 10 db/oldal

1 2