Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
15 találat a(z) "elektromobilitás" cimkére.

Nemzetközi együttműködésre van szükség az elektromobilitás fejlesztésében

2017. szeptember. 20. 08:48
Nemzetközi együttműködésre van szükség az elektromobilitás fejlesztésében és az iparág előtt álló kérdések megválaszolásában, mivel ezen a téren nincsenek speciálisan magyar megoldások, az iparág jövője egész Európa számára az egyik legjelentősebb kihívás - mondta Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár kedden Budapesten, az Emobility Forum 2017 konferencián.

Ipar 4.0: régiós kezdeményezés segíthet a kkv-knak

2017. szeptember. 13. 08:10
A lengyelországi Krynicában megrendezett nemzetközi gazdasági fórumon stratégiai partnerség jött létre a lengyel és magyar iparági klaszterek között. A fő cél, hogy mindkét országban erősítsék a kkv-k jelenlétét az innovatív technológiák piacán. A varsói Mazovia ICT klaszter, a Lengyel Energia Klaszterek Szövetsége, valamint az Okos Jövő Innovációs Klaszter stratégiai partnerséget kötöttek a Queen Jadwiga Foundation szervezettel.

Tetszik a bolgároknak a magyar duális szakképzés

2016. március. 18. 08:09
A régiós együttműködés fejlesztésének lehetőségeiről tárgyalt Varga Mihály Bozhidar Loukarski bolgár gazdasági miniszterrel. A tanácskozás kiemelt témája volt a duális szakképzés, amelynek magyarországi gyakorlata alapján további tapasztalatcserét kezdeményezett a bolgár fél. A magyar kormány tisztában van az iskolai alapozó szakképzésnek egy ország gazdaságát alakító szerepére, jelentőségére, ezért folyamatosan vezet be duális szakképzési innovatív elemeket.

Környezetvédelem hajtja a közszféra új autóit

2016. május. 17. 07:53
A kormány elkötelezte magát amellett, hogy a régió vezető államává váljunk az elektromobilitás területén – mondta Varga Mihály, amikor átadta a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságnak azt a hét elektromos gépjárművet, amely ezentúl a kormányzati flotta részét képezi. A nemzetgazdasági miniszter kijelentette: az elérendő célok egyértelműek, 2020-ra 50 ezer környezetkímélő gépjárműnek kell futnia a magyar utakon. Varga Mihály a Jedlik Ányos terv végrehajtásának...

E-mobilitás konferenciát tartottak Budapesten

2016. június. 10. 08:29
Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár szakpolitikai előadást tartott a Budapesti Corvinus Egyetemen (BCE) megrendezett E-mobilitás konferencián, 2016. június 9-én. Ezt követően az államtitkár részt vett a Közlekedéstudományi Egyesület, a Jedlik Ányos Klaszter, a BCE és annak Regionális Energiagazdasági Kutatóközpontja által szervezett kerekasztal-beszélgetésen is.

Magyarország a régió vezető országa lesz az elektromobilitás területén

2016. január. 06. 01:02
Magyarország vezető szerepet tölt majd be az elektromobilitás területén a közép-európai régióban, a kormány céltudatos intézkedésekkel segíti az elektromobilitás elterjedését - erről Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára beszélt az M1 aktuális csatorna műsorában kedd este.

Dízelbotrány - Elektromos autók gyártására kötelezhetik a Volkswagent az Egyesült Államokban

2016. február. 22. 07:57
Német lapértesülés szerint elektromos autók gyártására és a közúti töltőállomás-hálózat fejlesztésére kötelezhetik a Volkswagen csoportot (VW) az Egyesült Államokban a dízelbotrány miatt. A Welt am Sonntag című vasárnapi lap a VW-től származó értesülésekre hivatkozva azt írta, hogy nehezen haladnak a társaság és az amerikai környezetvédelmi hatóság (EPA) tárgyalásai a dízelbotrány rendezéséről, mert az EPA nem elégszik meg a csalásban érintett autók...

Átadták az első támogatott elektromos autót

2016. december. 23. 12:01
A kormány elkötelezett az e-mobilitás fejlesztése iránt, a tervek szerint 2020-ra Magyarországon mintegy 30 ezer elektromos jármű fog közlekedni - jelentette ki Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár az első támogatott elektromos autó budapesti átadásán. Lepsényi István hozzátette: a december 21-ig benyújtott pályázatok közel felét, 33-at még az idén véglegesítik, ez 47 tisztán elektromos gépjármű beszerzését teszi lehetővé...

Ezerrel is nőhet az e-töltőpontok száma

2016. augusztus. 16. 07:01
Magasabb sebességfokozatba kapcsolt a kormány az elektromobilitás fejlesztése terén is – fogalmazott Varga Mihály a Nemzetgazdasági Minisztérium e-töltőállomások létesítésére kiírt pályázatának bejelentésekor. Az 1,25 milliárd forintos keretre a 15 ezernél nagyobb lélekszámú települések önkormányzatai pályázhatnak, a tárca számításai szerint legalább 1000 e-töltőpont létesülhet országszerte.

Új utakon – konferencia és családi nap az e-mobilitásról

2015. november. 16. 10:46
Nemzetközi konferenciát szervez a Nemzetgazdasági Minisztérium az elektromobilitás jövőjéről, az állami szerepvállalás lehetőségeiről november 20-án, másnap, november 21-én szombaton az e-közlekedés jegyében családi napra várják az érdeklődőket a Millenárisba – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter mai sajtótájékoztatóján. Mint fogalmazott: ha hazánk élére áll a közúti közlekedés elektromos megújulásának, azzal Magyarország komoly versenyelőnyre...

összesen: 15 db | 10 db/oldal

1 2