Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
23 találat a(z) "digitális világ" cimkére.

Mit hoz a jövő a felgyorsult digitális világban?

2018. június. 11. 08:00
Bár közhelynek hangzik, de technológiai szempontból egy rendkívül izgalmas kor küszöbén állunk. Felpörgött világunkban rengeteg műszaki és tudományos fejlesztés fut párhuzamosan, és azt ma még csak találgatni lehet, hogy mi fog újabb áttörést hozni az életünkben. Az egyik ilyen áttörés az okostelefon volt, amelytől akár odáig is eljuthatunk, hogy algoritmusok szervezik majd helyettünk a megavárosok életét.

A digitális világról tartottak konferenciát Zalakaroson

2018. január. 18. 21:34
Minden iparágban a digitális technológiák lesznek a legfontosabbak a következő években, ezt jelenti a negyedik ipari forradalom – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön az Élni és dolgozni a digitális világban címet viselő zalakarosi konferencián.

Egyesült a digitális és a valós világ a fiatalok számára

2018. február. 12. 08:22
Vagy mondhatni egy világ van, és az digitalizálódott – derül ki egy friss hazai kutatásból. A kutatási eredményekből többek közt kiderül, hogy a fiatalabb generációk számára már nem értelmezhető a digitális világ megkülönböztetése a „valós” világtól, számukra nem érthetőek ezek a fogalmak.

Az okoseszközök használatára fel kell készíteni a diákokat

2017. október. 19. 16:00
Az okoseszközök akkor igazán hasznosak, ha okos emberek használják ezeket, okos dolgokra; ehhez arra van szükség, hogy a fiatalok már tanulmányaik során elsajátítsák ezek használatát - hangsúlyozta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) médiaműhelyének csütörtöki átadóján. Karas Monika megjegyezte, a hatóság támogatásával korábban négy vidéki és öt fővárosi egyetemen hoztak létre ilyen...

Rengeteget spórolhatnak a papírmentes irodák

2017. május. 30. 10:21
Cégmérettől, adminisztrációs előírásoktól függően a vállalkozások éves szinten akár több millió forintos megtakarítást is elérhetnek, ha az irodai folyamataikat a nyomtatottról a digitális dokumentumkezelésre helyezik át. A papírmentes iroda akkor valósul meg, ha a céges irat- és tartalomkezelés, valamint az üzleti jellegű eljárások végig automatizáltak, és kizárólag digitális platformon zajlanak – írja a Magyar Idők.

Sok feladatot adott a digitális világ a GVH-nak

2017. december. 14. 17:35
Idén is bőven volt munkája a Gazdaság Versenyhivatalnak (GVH). A szervezet összesítése szerint az első tizenegy hónapban 57 eljárást indított, míg a lezárt ügyek száma elérte a 68-at, további 29 ügyben pedig hatósági bizonyítványt adott ki arról, hogy a bejelentett fúziót nem kell vizsgálni. A fúziós ügyek sok feladatot adnak a GVH-nak: ezek az eljárások teszik ki az összes, lezárt ügy több mint felét. A befejezett eljárások mintegy 30 százaléka a...

Digitális nyitottság: 2,7 milliárd forintra pályázhatnak civil szervezetek

2017. április. 03. 11:45
A Széchenyi 2020 keretében megjelent az „Online kormányzati, közigazgatási és e-egészségügyi szolgáltatások terjedésének és a digitális jólét megteremtésének elősegítése országos, illetve helyi civil és szakmai szervezetek támogatásával” című (GINOP-3.3.3-17 kódszámú) felhívás.

Internetbiztonsági képzést indít diákoknak a Vodafone

2016. október. 20. 22:57
A digitális esélyegyenlőség és az internetbiztonság megteremtése érdekében együttműködési megállapodást írt alá a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Vodafone Magyarország Alapítvány. Az együttműködést az Európai Bizottság által indított „Safer Internet Program” támogatásával megrendezett, „Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra” című konferencián jelentették be.

25 éves az első .hu végződésű internetes cím

2016. október. 17. 00:24
Hazánkat 25 éve elérte a digitális forradalom, azóta ki jobban, ki kevésbé lépést tart a digitális világ fejlődésével. Az 1980-as években szinte csak tudományos célokra tartották fent a világhálót. Az első bejegyzett internetes cím (domain) birtokosa a Massachusetts Institute of Technology (MTI) égisze alatt működő számítógépes munkaállomásokat gyártó cég, a Symbolics volt. Az azóta csődbe ment vállalat symbolics.com internetes címét 1985. március 15-én jegyezték...

Mikola: különösen fontos a fiatalok felkészítése a digitális világra

2016. május. 10. 23:36
A Külgazdasági és Külügyminisztérium részéről Mikola István biztonságpolitikáért és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár nyitotta meg az Európa Tanács, a Budapesti Európai Ifjúsági Központ, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, valamint Bulgária budapesti nagykövetsége által közösen rendezett gyermekjogi konferenciát. A rendezvény elsődleges célja az Európa Tanács új gyermekjogi stratégiájának bemutatása volt, amelyet az Európa Tanács tagállamai a...

összesen: 23 db | 10 db/oldal

1 2 3