Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
22 találat a(z) "digitális világ" cimkére.

A digitális világról tartottak konferenciát Zalakaroson

2018. január. 18. 21:34
Minden iparágban a digitális technológiák lesznek a legfontosabbak a következő években, ezt jelenti a negyedik ipari forradalom – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön az Élni és dolgozni a digitális világban címet viselő zalakarosi konferencián.

Egyesült a digitális és a valós világ a fiatalok számára

2018. február. 12. 08:22
Vagy mondhatni egy világ van, és az digitalizálódott – derül ki egy friss hazai kutatásból. A kutatási eredményekből többek közt kiderül, hogy a fiatalabb generációk számára már nem értelmezhető a digitális világ megkülönböztetése a „valós” világtól, számukra nem érthetőek ezek a fogalmak.

Az okoseszközök használatára fel kell készíteni a diákokat

2017. október. 19. 16:00
Az okoseszközök akkor igazán hasznosak, ha okos emberek használják ezeket, okos dolgokra; ehhez arra van szükség, hogy a fiatalok már tanulmányaik során elsajátítsák ezek használatát - hangsúlyozta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) médiaműhelyének csütörtöki átadóján. Karas Monika megjegyezte, a hatóság támogatásával korábban négy vidéki és öt fővárosi egyetemen hoztak létre ilyen...

Rengeteget spórolhatnak a papírmentes irodák

2017. május. 30. 10:21
Cégmérettől, adminisztrációs előírásoktól függően a vállalkozások éves szinten akár több millió forintos megtakarítást is elérhetnek, ha az irodai folyamataikat a nyomtatottról a digitális dokumentumkezelésre helyezik át. A papírmentes iroda akkor valósul meg, ha a céges irat- és tartalomkezelés, valamint az üzleti jellegű eljárások végig automatizáltak, és kizárólag digitális platformon zajlanak – írja a Magyar Idők.

Sok feladatot adott a digitális világ a GVH-nak

2017. december. 14. 17:35
Idén is bőven volt munkája a Gazdaság Versenyhivatalnak (GVH). A szervezet összesítése szerint az első tizenegy hónapban 57 eljárást indított, míg a lezárt ügyek száma elérte a 68-at, további 29 ügyben pedig hatósági bizonyítványt adott ki arról, hogy a bejelentett fúziót nem kell vizsgálni. A fúziós ügyek sok feladatot adnak a GVH-nak: ezek az eljárások teszik ki az összes, lezárt ügy több mint felét. A befejezett eljárások mintegy 30 százaléka a...

Digitális nyitottság: 2,7 milliárd forintra pályázhatnak civil szervezetek

2017. április. 03. 11:45
A Széchenyi 2020 keretében megjelent az „Online kormányzati, közigazgatási és e-egészségügyi szolgáltatások terjedésének és a digitális jólét megteremtésének elősegítése országos, illetve helyi civil és szakmai szervezetek támogatásával” című (GINOP-3.3.3-17 kódszámú) felhívás.

Internetbiztonsági képzést indít diákoknak a Vodafone

2016. október. 20. 22:57
A digitális esélyegyenlőség és az internetbiztonság megteremtése érdekében együttműködési megállapodást írt alá a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Vodafone Magyarország Alapítvány. Az együttműködést az Európai Bizottság által indított „Safer Internet Program” támogatásával megrendezett, „Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra” című konferencián jelentették be.

25 éves az első .hu végződésű internetes cím

2016. október. 17. 00:24
Hazánkat 25 éve elérte a digitális forradalom, azóta ki jobban, ki kevésbé lépést tart a digitális világ fejlődésével. Az 1980-as években szinte csak tudományos célokra tartották fent a világhálót. Az első bejegyzett internetes cím (domain) birtokosa a Massachusetts Institute of Technology (MTI) égisze alatt működő számítógépes munkaállomásokat gyártó cég, a Symbolics volt. Az azóta csődbe ment vállalat symbolics.com internetes címét 1985. március 15-én jegyezték...

Mikola: különösen fontos a fiatalok felkészítése a digitális világra

2016. május. 10. 23:36
A Külgazdasági és Külügyminisztérium részéről Mikola István biztonságpolitikáért és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár nyitotta meg az Európa Tanács, a Budapesti Európai Ifjúsági Központ, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, valamint Bulgária budapesti nagykövetsége által közösen rendezett gyermekjogi konferenciát. A rendezvény elsődleges célja az Európa Tanács új gyermekjogi stratégiájának bemutatása volt, amelyet az Európa Tanács tagállamai a...

Így törölheti magát az internetről – vagy mégsem

2016. december. 04. 16:59
Az internet nem felejt – szakértők szerint ez alaptétel a digitális világban. Egyre nagyobb a digitális lábnyomunk, ami komoly veszélyt rejt. Ráadásul a felhasználók egy jelentős része a biztonságra sem figyel oda. Két svéd informatikus most egy olyan alkalmazással állt elő, amivel elméletileg törölhetjük magunkat az internetről. A szakértők már azt is számolják, hogy mekkora lábnyomot hagyunk magunk után a virtuális térben.

összesen: 22 db | 10 db/oldal

1 2 3