Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
6 találat a(z) "autizmus" cimkére.

Az Autizmus Világnapjának margójára

2019. április. 02. 13:00
Ma van az Autizmus Világnapja, amelyre kortól nemtől és szakmától függetlenül igyekszenek felhívni az emberek figyelmét. Ehhez a szcénához csatlakozott a Pokolgép gitárosa is, aki sajátságos módon fejezte ki az autizmussal kapcsolatos gondolatait és érzelmeit. Levelét változtatás nélkül közöljük.

Autistic Art, lakóotthonok, nehézségek - művészet egy autista szemüvegén keresztül

2018. április. 03. 11:15
Hogyan kerül egy autista fiatal műve a kifutóra vagy éppen egy noteszre? Miként válik az árverés legértékesebb tárgyává egy autizmussal élő fiatal festménye? Az Autistic Art ritkaságszámba menő kezdeményezése a katalizátor, ami lehetővé teszi mindezt, miközben a „hétköznapi” ember számára is láthatóvá teszi az autizmust. Kik ők, mi a küldetésük, és hol találkozhatsz a nem mindennapi alkotásokkal?

Infokommunikációs akadálymentesítő alkalmazás készül autistáknak

2017. november. 23. 08:22
Autistáknak készít infokommunikációs alapú akadálymentesítő alkalmazást az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ), a fejlesztést a kormány 450 millió forinttal támogatja ‒ jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. Czibere Károly közölte, áprilisban hirdetett meg a kormány egy négymilliárd forintos keretösszegű pályázatot az Országos...

Idén is az Autistic Art Alpítvány számára gyűjtött az Infotér

2017. november. 03. 07:46
Az Informatika a Társadalomért Egyesület idén is az Autistic Art Egyesületnek gyűjtött a Jótékonysági borárverésen. A pénzt az Esőemberkék Egyesület Tatai Lakóotthonában élő fiatalok művészetterápiájára fordítják majd!

DOKK - Maugli projekt

2017. december. 20. 10:21
A DOKK rendezvénysorozat keretein belül a Maugli projekt képviselői és kutatói avattak be minket részletekbe menően a szemmozgás-elemzés, valamint rajz általi Autista spektrumzavar feltérképezésének folyamatába, és abba, mit árul el egy-egy rajz, és hogyan segíti ez az egyén terápiáját. infoter.maugli.eu

Interaktív mesék autizmussal élő gyerekeknek

2017. április. 09. 11:34
A Telekom és a BOOKR Kids - az autizmus április 2-i világnapjához kapcsolódóan - 2017. április 2 és április 30-a között minden megvásárolt Mesetablet után egy ugyanilyen eszközt adományoz az Autistic Art Alapítvány által támogatott lakóotthonok egyik autizmussal élő lakója számára, a készlet erejéig.