Őrkutya a weben: íme a bővítmény, ami megvédi az adatokat

2019. február 8. péntek, 11:00
A január vége, február eleje megint attól volt hangos, hogy gigászi mennyiségű lopott adattal lett valaki gazdagabb. Az e-mailek és jelszavak cunamija végül elárasztotta az internetet, amelyek közt magyar vonatkozású adatok is voltak. A Chrome elegánsan oldotta meg a problémát.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A Google Chrome tárháza kifogyhatatlan. Számos bővítmény áll rendelkezésére a hétköznapi internetezők számáa, ráadásul többnyire ingyen. Például ott van az AdBlocker, ami megszabadít a kéretlen reklámoktó vagy épp a Password Checkup, ami meggátolja, hogy illetéktelen kezekbe kerüljenek a személyes adataink.

Password Checkup a csodás

Hasonlóan a többi bővítményhez ez is két kattintás után már bőszen funkcionál, amely során figyeli a weboldalaknak megadott adatainkat, és azonnal riaszt, ha egyezést talál a több mint négy milliárd elemből álló adatbázisának bármely tagjával.

Ennek köszönhetően a böngészőbe kerül adatok megszerzése nem annyira egyszerű a csalók számára. Költséghatékony és felhasználóbarát, így megéri telepíteni, hogy legalább minimális védelemmel óvjuk magunkat a kártevőktől.(Fotó: pixabay.com)