Orbán: Magyarország szerencsés ország

Magyarország szerencsés ország, mert számos, a jövő szempontjából kulcsfontosságú területen sikerült megtalálni azokat a minisztereket, akik teljes autoritással tudnak irányítani – mondta Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Évnyitóján. Szerencsés ország vagyunk – húzta alá Orbán Viktor, kiemelve többek között Matolcsy György, Varga Mihály, Pintér Sándor és Szijjártó Péter, valamint Novák Katalin munkáját is. A miniszterelnök hangsúlyozta: választási költségvetés nem lesz. Van mozgástér a kormányzat számára, de csak a kereteken belül. Sosem fogok hozzájárulni ahhoz hogy Magyarország visszacsússzon oda, ami a szocialista kormányzás idején volt. Hangsúlyozta: a hiány 3 százalék alatt marad, a 2,4 százalékos hiányt látni fogják, hogy év végéig betartottuk.

Twitter megosztás
Google+ megosztás
Cikk küldése e-mailben
Cikk nyomtatása

2010-től más pályára állt a magyar gazdaság: veszélyben éreztük Magyarországot, mert a baloldal 8 éves kormányzása után széteső, pénzügyileg kiszolgáltatott országot kellett átvenni a magyar kormánynak. A bajt tetézte, hogy nem csak az ország adósodott el, de adósságcsapdába is kergette az önkormányzatokat és a magyar családokat is – emelte ki a miniszterelnök.

2010 előtt sosem volt 3 százalék alatt az államadósság, volt olyan év, amikor a 9 százalékot is meghaladta – húzta alá a miniszterelnök, hozzáfűzve, hogy az adók nőttek és trükkökkel sikerült a víz felett tartani az országot.

Ma hatodik éve 3 százalék alatt van a hiány. Brüsszelben a kárunkra trükköznek, mégis, az államadósság minden évben csökken – fogalmazott.

2017-ben a multik és a bankok adók formájában 670 milliárd forintot fizettek be, míg a kormány családtámogatásra 765 milliárdot fizetett ki. Van lehetőség tehát arra, hogy finanszírozzuk a demográfiai fordulatot – húzta alá.