Május 31-én zárolják a Szép-kártya-egyenlegek egy részét

2018. április 11. szerda, 12:00 • www.orientpress.huSzép- kártyás juttatás, SZÉP-kártya
Tömegek veszíthetik el béren kívüli juttatásaik egy részét, ha nincsenek résen a következő néhány hétben. Május 31-én ugyanis zárolják a Szép-kártya-egyenlegek azon részét, amelyet még 2016-ban folyósított a munkáltató. Ezeket az összegeket visszakapják a munkáltatók – derült ki az M1 műsorában. A jelenleg hatályos rendelet szerint a határidőre fel nem használt összegek ellenértékét vissza kell fizetni a munkáltatónak vagy jogutódjának. Ugyanakkor már megjelent az a határozattervezet, amely a jövőben büntetné is azokat, akik nem költik el időben Szép- kártyás juttatásaikat.

Twitter megosztás
Google+ megosztás
Cikk küldése e-mailben
Cikk nyomtatása

A dokumentum alapján a pénzforgalmi szolgáltató havonta legfeljebb 3 százalékot számíthat fel az utalást követő második év május 31-ig fel nem használt összegre vetítve.

A szolgáltató a felhasználási határidő lejárta előtt legalább 60 nappal köteles felhívni a kártyabirtokos figyelmét arra, hogy adott időponttól mekkora díjat számít fel a fel nem használt pénzeszközre. Az elmúlt évek tapasztalata, hogy a kártyákon kis összegben maradnak meg feltöltések, melyek komolyabb utazásra már nem fordíthatók, azonban a pár ezer vagy néhány tízezer forint értékű összegeket maradéktalanul fel lehet használni például a hazai fürdőkben.

Nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy a fürdőszolgáltatások mindhárom zsebből fizethetők, így könnyen összehozható akár a teljes család számára a fürdőjegyek összege.