Ma mutatták be XVI. Benedek Twitter-fiókját a Vatikánban

2012. december 3. hétfő, 20:55 • www.hirado.huXVI. Benedek, Vatikán, Twitter, pápa, mikroblog,
Ma mutatták be XVI. Benedek Twitter-fiókját a Vatikánban. Az egyházfő nevével jelzett mikroblog december 12-én indul nyolc nyelven, közöttük arabul is. A pápai Twitter-fiók neve @Pontifex lett - jelentette be a Vatikán. Az egyházfőt jelző latin kifejezéssel kereshetők a Twitter-hálózatán XVI. Benedek 140 karakteres üzenetei.

Twitter megosztás
Google+ megosztás
Cikk küldése e-mailben
Cikk nyomtatása

 A mikroblog december 12-én indul, a jövő heti általános audiencia alatt és kezdetben kizárólag a szerdai pápai audienciákon mondott beszédek tartalmát ismerteti. Később a pápai Twitter-üzenetek gyakoribbá válhatnak - hangzott el a vatikáni sajtótájékoztatón.

Greg Burke, a vatikáni Államtitkárság kommunikációs tanácsadója beszél a Twitter-fiók a bemutatóján (MTI/EPA/Maurizio Brambatti) /Forrás: www.hirado.hu/

 A pápai Twitter nyolc nyelven lesz elérhető, olaszul, angolul, franciául, spanyolul, portugálul, németül, lengyelül és arabul
(@Pontifex_it, @Pontifex _en, @Pontifex_fr stb.).

 A pápának ezen kívül a hitet érintő kérdéseket is fel lehet tenni az #askpontifex hastaggal. Az egyházfő senki más Twitterét nem fogja követni, őt annál többen: a még nem működő @Pontifex fiókra máris megkezdődött a jelentkezés az egész világból. Az első óra alatt 12 ezren klikkeltek rá.

 A Vatikán azt is elárulta, hogy XVI. Benedek nem személyesen Twitterezik, mivel a 85 éves pápa ritkán használja a számítógépet, de az üzenetek tartalmát ellenőrzi.

 A Vatikán által kiadott közlemény szerint a pápai Twitter-fiókkal az egyház ismételten elismeri az új médiaeszközök lehetőségeit, amelyek "alkalmas környezetet teremtenek az evangéliumi igazság tanításához is, a mai emberek problémáinak és reményeinek meghallgatásával és megértésével".

Kapcsolódó dosszié: Hitelesség az interneten