Konferencia az európai médiaszabályozásról

2013. december 17. kedd, 10:15 • www.mti.huNMHH, médiaszabályozás, Európai Tanács, Norvég Alap,
Az európai médiaszabályozás aktuális kérdéseivel és új kihívásaival foglalkozik az Európai Tanács, a Norvég Alap, valamint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) együttműködésében megvalósuló nemzetközi konferencia, amelyet ma tartanak Budapesten. A Hírszolgáltatás és szabályozás szekció a sajtó tájékoztatási kötelezettségeivel foglalkozik a digitális korban, emellett az online médiával kapcsolatos szabályozási kérdéseket tárgyalja, valamint eszmét cserél a személyiségi jogok védelméről az internetes térben.

Twitter megosztás
Google+ megosztás
Cikk küldése e-mailben
Cikk nyomtatása

 A szekció számára Weyer Balázs, a Főszerkesztők Fórumának elnöke tart vitaindító előadást. A beszélgetésben külföldi és magyar szakértők vesznek részt:  Eve Salomon jogi és szabályozási tanácsadó, Aidan White, az Etikus Újságírás Hálózat igazgatója, Bartóki-Gönczy Balázs, az NMHH  médiajogásza, Gerényi Gábor és Nádori Péter (Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete), valamint Fazekas Ildikó (Önszabályozó Reklám Testület).
    
Délután az audiovizuális médiaszolgáltatások szabályozásának gyakorlati szempontjairól esik szó. A vitaindítót Aidan White tartja, a beszélgetésben Eve Salomon, Joan Barata, az EBESZ sajtószabadság-képviselőjének főtanácsadója, Nyakas Levente, a Médiatudományi Intézet vezetője, Koltay András, a NMHH Médiatanácsának tagja, valamint Láncos Petra, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem európai jogi szakértője és Weyer Balázs vesz részt. 
    
Az Európa Tanács és a médiatanács 2013 elején állapodott meg a szakmai együttműködésben, amelynek során egymás tevékenységének a korábbiaknál mélyebbre ható megismerését tűzték ki célul. A konferencia a 2013-as program záróeseménye.