Hogyan használjuk okosan a „Ne zavarjanak” módot az okostelefonon?

2017. szeptember 7. csütörtök, 08:00 • www.hirado.huOkostelefon, ne zavarjanak
Bizonyos esetekben a repülőmódnál, meg a némításnál sokkal jobb a Ne zavarjanak üzemmód. Megéri kipróbálni Androidon és iPhone-on egyaránt, ha még nem tettük volna. Ne az okostelefon diktáljon, hanem mi, legyenek nyugodt órák, amikor teszem azt, vacsorázunk, vagy éppenséggel alszunk. És mégis utolérjen bennünket az, aki igazán fontos. De csakis a kiemelten fontos – ezt teszi lehetővé a „Ne zavarjanak”.

Twitter megosztás
Google+ megosztás
Cikk küldése e-mailben
Cikk nyomtatása

Csendet parancsolni a mobilra színházban, moziban, éjszaka a legegyszerűbb némítással, vagy inkább a repülőmóddal (utóbbinál még az értesítések felvillanó fénye sem zavarja a mellettünk ülőket).

Ellenben kereshet minket egy nagyon fontos barát, beteg családtag, vagy várhatunk akár olyan örömhírre, ami megéri, hogy felébresszen bennünket az éjszaka közepén, vagy megzavarjon bármikor: ezt a feladatot csak a „Ne zavarjanak” mód tudja teljesíteni.

Mert vele a bekapcsolt telefon is néma marad meghatározott időszakokban, vagy amikor kézzel elindítjuk – kivéve a névjegyzékünkben az általunk kivételként hozzáadott személyek üzenetei, hívásai, amelyek minden szabályt felülírva megszólalnak.

Ne zavarjanak - Kivételek engedélyezése
Forrás: www.hirado.hu

Ha akarjuk, szintén engedélyezhetjük, hogy a rövid időn belül ismétlődő hívások, vagy a naptár, s persze az ébresztőóra emlékeztetői is beérkezzenek a „Ne zavarjanak” alatt.

Az újabb Androidok kicsit több, a régebbiek az Iphone-nal nagyjából azonos beállítási módokat kínálnak a „Ne zavarjanak” módban. A szolgáltatás az ismert módon, előbbieknél a felülről (körben vízszintes vonal ikon), az Apple készülékeknél alulról előhúzható menüből (félhold ikon) aktiválható.

Természetesen választható a „Teljes csend” opció, de erre tökéletesen megfelel a „Némítás” is.

Fenti képünkön az Android, alább az iPhone beállítása látható.

iPhone ne zavarjanak
Forrás: www.hirado.hu